Kiedy kończy się zima, instynktownie odczuwamy chęć jedzenia potraw lżejszych, tęsknimy za nowalijkami, mamy ochotę na coś zielonego. Ale kiedy wyjdziemy na pole, wszystkojest jeszcze szare i bure, nie ma śladu wegetacji. Dlatego w tym odcinku Karol zabierzewidzów do jednej z największych i najnowocześniejszych szklarni w Polsce pod Piotrkowem Trybunalskim, gdzie na kilku hektarach rosną różnego rodzaju sałaty, zioła, nowalijki. Tu jest zielono przez cały rok. Przy okazji Karol Okrasa pokaże widzom, że nowoczesnauprawa ziół i sałat zapewnia wysoką jakość, a konsument otrzymuje w pełni wartościowyi zdrowy produkt. W niezwykłej scenerii wielkiej, zielonej łąki pod szkłem Karol przygotuje trzypotrawy z sałat i ziół. 1/ Sałata rybna z podpieczonym łososiem; 2/ Krokiety z ciecierzycy w kremowym sosie śledziowym; 3/ Sałatka z gotowanego kurczaka ze świeżymi warzywamii orientalnym sosem.
Czwartek 11.04.2024 19:15 Odcinek 176
Piątek 12.04.2024 08:20 Odcinek 176
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: