Okrasa łamie przepisy Odcinek 185 - Gotowanie pod żaglami

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W kolejnym odcinku Karol Okrasa rusza do Szczecina, aby spotkać się z młodzieżą i załogą naszego największegożaglowca Daru Młodzieży, który w ramach Rejsu Niepodległości rusza dookoła świata. Ten rejs ma uczcić stulecie odzyskania przez Polskę niepodległości, a także promować nasz kraj w odwiedzanych portach, również poprzez kuchnię. W trakcie swej wizyty Karol sprawdzi czy młodzież podczas wachty potrafi prawidłowo obierać ziemniaki, odwiedzi także okrętową kuchnię i dowie się, jakie menu przewidziane jest dla żeglarzy. Przygotuje też własne propozycje: proste w przygotowaniu, sycące i smaczne potrawy, które będzie degustował sam komendant Daru Młodzieży. Dla zapracowanej, a przez to stale głodnej załogi Daru Młodzieży Karol przygotuje dwie potrawy. Pierwsza to zapiekanka z obranych przez młodych uczestników rejsu ziemniaków, kiszonej kapusty i popularnejmielonki z konserwy turystycznej, wszystko przyprawione na ostro. Druga propozycja to zupa rybna a la flaczki, zawiesista i pożywna.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami
  • Gotowanie pod żaglami