Okrasa łamie przepisy Odcinek 218 - Na ogórkowym polu

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W tym odcinku Karol Okrasa wyruszy na pole ogórków. Opowie jak w dzieciństwie, spędzonym na wsi, zbierał wraz z rodzicami ogórki, co było jedną z najbardziej żmudnych i pracochłonnych robót. Ale cały trud wynagradzał moment wyjmowania świeżo ukiszonych z liśćmi wiśni, koprem, czosnkiem, chrzanem, pachnących i chrupiących ogóreczków. Karol przygotuje kilka słojów takich ogórków wedle receptury swojej mamy. Pokaże, jak wyglądają ogórki po dwóch dniach, po tygodniu i po dwóch tygodniach kiszenia. I do jakich potraw, jakie ogórki nadają się najlepiej. Karol przygotuje trzy potrawy, we wszystkich oczywiście wystąpią małosolne ogórki. 1/ Szybki chłodnik ze świeżych i małosolnych ogórków; 2/ Pieczona pierś z indyka z sosem ogórkowym; 3/ Pieczone bakłażany z ogórkową salsą i wędzonym łososiem.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu
  • Na ogórkowym polu