Okrasa łamie przepisy Odcinek 229 - Pstrągi ze źródlanej wody

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W tym odcinku Karol Okrasa wyrusza w okolice Słupska. Tutejsze rzeki są niezwykle czyste, więc często spotyka się w nich pstrągi. Ale dziko żyjące pstrągi są rzadkie i stanowią raczej atrakcję dla wędkarzy. I dlatego Karol odwiedza hodowlę pstrągów w miejscowości Lejkowo. Woda, w której żyją hodowane ryby wypływa ze źródeł spod pobliskiego wzgórza. Chłodna, jednakowej temperatury przez cały rok woda sprawia, że mięso tutejszych pstrągów jest wyjątkowo smaczne. I takich właśnie ryb Karol użyje do przygotowania ciekawych potraw. Wraz z gospodynią hodowli zaprezentuje też widzom jak przygotowuje się ikrę, czyli kawior z pstrągów. Na początek przyrządzi tatara ze świeżego pstrąga z prawdziwkami, ale będzie też pstrąg pieczony na ruszcie z ziemniakami z ogniska.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody
  • Pstrągi ze źródlanej wody