- Odcinek 230 : Gotowanie na grzybobraniu

Mięsne przysmaki z warzyw, Polska 2019

Multimedia

Streszczenie odcinka

W tym odcinku Karol Okrasa wyruszy do pomorskich lasów. Jesień to pora, kiedy Polacy w każdy wolny dzień ruszają na grzyby. Czasem trafia się rok grzybny, czasem grzybów w lesie jest na przysłowiowe lekarstwo. Tym razem Karola spotka niespodzianka. Grzybobranie będzie wyjątkowo obfite. Mimo deszczowej pogody Karol wraz z miejscowymi leśnikami szybko napełni kosze i zabierze się za ich przygotowanie. Oprócz znanych gatunków grzybów, takich jak borowiki czy podgrzybki, kucharz pokaże jak przygotować mniej znane gatunki, takie jak choćby siedzuń sosnowy zwany popularnie kozią brodą czy twardzioszek czosnkowy. Karol przygotuje trzy potrawy, w których głównym składnikiem będą grzyby. Będzie królik duszony z borowikami w kociołku, będzie naleśnik z kozią brodą w śmietanie, a na koniec wędzone polędwiczki z królika z duszonymi podgrzybkami.

  • Czas trwania: 25 minut
  • Gatunek: Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×