- Odcinek 25 : Na połów stynki

Przy wspólnym stole, Polska 2019

Multimedia

Streszczenie odcinka

W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na gotowanie w zimowych warunkach na lodzie. Na Mazurach w Mikołajkach wspólnie z rybakami z miejscowego gospodarstwa rybackiego udaje się na połów stynki spod lodu. Kiedy rybacy będą łowić, Karol Okrasa przygotuje im kilka potraw. Czy potrawy z ryb przygotowane przez niego zyskają uznanie wśród rybaków? Ponieważ połów stynki trwa kilka godzin Karol Okrasa rozkłada swoje stanowisko, aby dla ciężko pracujących na mrozie rybaków przyrządzić gorącą zupę z lina. Następnie Karol Okrasa przyrządza stynki smażone, podane na chrupiących grzankach z zielonym sosem z natki pietruszki, sałatką z czerwonej cebuli i sosem ze świeżych pomidorów. Trzecim serwowanym daniem są smażone stynki w lekkich zalewach octowych.

  • Czas trwania: 25 minut
  • Gatunek: Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

ZwińRozwiń

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×