Mateusz Murański nie żyje. Aktor i gwiazdor freak fightów miał zaledwie 29 lat

Smutne doniesienia ze świata polskiego show-biznesu. Chociaż trudno w to uwierzyć, nie żyje Mateusz Murański. Aktor i gwiazdor freak fightów miał zaledwie 29 lat.

Multimedia

Mateusz Murański nie żyje

Mateusz Murański nie żyje. Ta wiadomość zelektryzowała dzisiaj Internet. Trudno uwierzyć w te szokujące doniesienia, jednak jest ich oficjalne potwierdzenie. Serwis Telemagazyn.pl skontaktował się z rzecznik prokuratury okręgowej w Gdańsku, prokurator Grażyną Wawryniuk, która potwierdziła nam, że znaleziono zwłoki mężczyzny o tych personaliach.

Policję zawiadomił członek rodziny, który nie mógł skontaktować się z Mateuszem Murańskim. W mieszkaniu Murańskiego odkryto jego zwłoki. Podczas oględzin, z udziałem biegłego, potwierdzono zgon bez udziału osób trzecich - powiedziała nam prokurator Wawryniuk.

Z prokuraturą okręgową w Gdańsku rozmawiała także redakcja se.pl.

Mateusz Murański - kim był?

Mateusz Murański miał zaledwie 29 lat. Popularność zdobył za sprawą roli Adka w serialu „Lombard. Życie pod zastaw”, jednak jakiś czas temu postanowił odejść z serialu TV Puls. Mówiło się, że przyczyną był konflikt z jego dawnym kolegą, Arkadiuszem Tańculą. Rzeczywiście, panowie od tego momentu mocno za sobą nie przepadali, rzucając wzajemnymi oskarżeniami.

Elżbieta Jaworowicz zajęła się sprawą Jacka Murańskiego! Aktor i freak fighter został pobity przez policję?Zobacz więcej

Mateusz Murański w MMA

Ich konflikt miał zostać rozwiązany... w oktagonie. Podczas gali Fame MMA 10 w 2021 roku panowie stoczyli pojedynek, z którego zwycięsko wyszedł Arek Tańcula. Jednak finał tej walki był dla wielu niezbyt satysfakcjonujący, co jeszcze mocniej rozgrzało konflikt, do którego dołączył się także ojciec Mateusza, Jacek Murański. Od tego momentu Mateusz Murański rozpoczął swoją karierę w MMA i freak fightach. Już dwa tygodnie później aktor stoczył zwycięską walkę na gali FEN 34, a następnie związał się z federacją Elite Fighters, gdzie wygrał dwie walki na jednej gali! Warto dodać, że miał okazję walczyć także w federacji Prime MMA, gdzie przegrał bokserski pojedynek z Kasjuszem Życińskim.

Następnie młody Muran wrócił do Fame MMA, gdzie wygrał z Alanem Kwiecińskim, a następnie po raz kolejny zmierzył się z Tańculą. Arkadiusz Tańcula wygrał ten pojedynek, po czym na tej samej gali pokonał także Jacka Murańskiego. W grudniu 2022 roku Mateusz Murański wystąpił na gali High League 5, gdzie zdyskwalifikowano go w pojedynku z Pawłem „Scarface” Bombą.

Jak dziś wygląda Sławomir Toczek? Ikona polskich strongmanów wciąż imponuje formą! Zobacz więcej

Mateusz Murański zagrał w filmie nominowanym do Oscara

Mateusz Murański zamierzał rozwijać się także aktorsko. W ostatnim czasie zagrał m.in. epizod w nominowanym do Oscara filmie Jerzego Skolimowskiego pt. „IO”.

Zobacz galerię

Sprawdź program tv na stronie Telemagazyn.pl

Komentarze

Skomentuj
  • Nie znajomy (gość)

Wszystkim potrafimy wytknąć błędy tylko nie sobie więc trochę szacunku kim by nie był bo sami nie wiemy jak skończymy

09.02.2023 08:43
  • Gość (gość)

Ludzie opamiętajcie się ,brak kultury i samokrytyki. Pokój Jego duszy 🖤😥

08.02.2023 23:00
  • JARO (gość)

Szacun

08.02.2023 21:55
  • Lucek (gość)

Jednego pseudo celebryty mniej.

08.02.2023 21:54
  • Ja (gość)

Może ojciec zrozumie że za swoją głupotę stracił syna.

08.02.2023 20:47
  • Ja (gość)

Szkoda chłopaka młody fajnym tylko za bardzo ojciec nad nim rządził stary Murami chciał mieć wszystko i niestety stracił najważniejsze ogniwo.

08.02.2023 20:46
  • Ja (gość)

Szkoda chłopaka młody fajnym tylko za bardzo ojciec nad nim rządził stary Murami chciał mieć wszystko i niestety stracił najważniejsze ogniwo.

08.02.2023 20:45
  • Fanka 123 (gość)

Spoczywaj w spokoju , przykre

08.02.2023 19:00
  • Malgorzata (gość)

Spoczywaj w spokoju ciężko jest na sercu jak tak młodzi ludzie odchodzą.wyrazy współczucia dla rodziny

08.02.2023 18:11
  • wierny fan lombardu (gość)

wyrazy wspolczucia i nasze kondolencje dla rodziny

08.02.2023 17:52
  • Myszka (gość)

Spoczywaj w pokoju 😥 lubiłam oglądać lombard życie pod zastaw z Mateuszem Muranskim wyrazy głębokiego współczucia dla rodziny 😥🖤

08.02.2023 17:52
  • Godzilla (gość)

Spokoj jego duszy

08.02.2023 17:13
  • Belmondo (gość)

Wyrazy wspolczocia

08.02.2023 16:36
  • Tratatata (gość)

I pomyśleć, że ja jestem przygnębiony swoim nieciekawym życiem... Brakiem perspektyw, pieniędzy, rozrywek, znajomych. Upływem czasu, wiekiem średnim, brakiem urody, masy rzeźby a typ miał prawie wszystko!!! Ale jego juz nie ma a ja jeszcze tyle mogę!!! To jednak pocieszające!

08.02.2023 16:33
  • Prawdę mówiąc (gość)

Ciekawe na kogo teraz wszystkie będą palcówę robić

08.02.2023 16:32
  • Tomi to down (gość)

TOMI a co cię to interesuje co nie wyrobiło na zakręcie? Nie twoja sprawa co w życiu robił, nie żyje i wypadałoby trochę szacunku dać od siebie, żeby o Tobie tak nie gadano jak już będziesz na tamtym świecie idioto..

08.02.2023 16:31
  • Różyczka (gość)

Ciszej nad tą trumną

08.02.2023 16:25
  • Nelka. (gość)

Matii Spoczywaj w Pokoju . ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡.To jeszcze nie był ten czas 😭😭😭😭😭😭😭Wyrazy Współczucia dla Całej Rodziny .

08.02.2023 16:24
  • Nelka. (gość)

Adek Spoczywaj w Pokoju . ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

08.02.2023 16:19
  • Dmt (gość)

Aktorem to jest np. Janusz Gajos

08.02.2023 16:15
NowszeStarsze

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.