Tomasz Stockinger umieścił mamę w domu opieki. Dlaczego? Barbara Barska była gwiazdą zespołu „Siostry Triola”. Dziś ma już 96 lat

Tomasz Stockinger musiał umieścić swoją mamę w specjalistycznym ośrodku dla seniorów. Dlaczego gwiazdor serialu „Klan” podjął taką decyzję? Co dziś słychać u emerytowanej artystki i gwiazdy zespołu „Siostry Triola”?

Multimedia

Barbara Barska ma już 95 lat. Tak dziś wygląda mama Tomasza Stockingera

„Ty jesteś moją miłością” to jeden z najsłynniejszych utworów Barbary Barskiej, matki aktora Tomasza Stockingera i członkini zespołu „Siostry Triola”. Wokalistka w pewnym momencie porzuciła jednak świetnie zapowiadającą się karierę. Po narodzinach syna w 1955 r. całkowicie poświęciła się rodzinie.

Emerytowana artystka po śmierci ukochanego męża - Andrzeja Stockingera - mieszkała sama, ale gdy w 2015 roku podupadła na zdrowiu (zwichnęła nogę), seniorką nie miał się kto zająć. To wtedy Tomasz Stockinger i jego siostra Katarzyna podjęli trudną decyzję o oddaniu mamy do domu opieki. Aktor w wywiadach zapewniał, że było to najlepsze rozwiązanie.

Mama jest tam otoczona troską. Na miejscu są lekarze, są panie, które zrobią pranie czy gotowanie. To jest starsza osoba, dokucza jej ból, ale za to jest sprawna psychicznie i ma świetną pamięć - tłumaczył w rozmowie z „Faktem”.

Tak się zmieniał serialowy Paweł Lubicz. Wzdychały do niego pokolenia kobiet!Zobacz więcej

Co dziś słychać u Barbary Barskiej? Wiadomo, że syn regularnie odwiedza 96-letnią mamę. Oto post, jaki pojawił się niedawno na profilu Roberta Stockingera (syna gwiazdora serialu „Klan”):

96 lat skończone! Babcia Basia dalej jest w dobrej formie. Wciąż pamięta i śpiewa utwory ze swojej kariery wokalnej gdy była Barbarą Barską. Jest też na bieżąco, czyta gazety (bez okularów) i śledzi mundial, a najbardziej podoba jej się C. Ronaldo. Niedawno Babcia gościła nawet reportera, pasjonatę dawnych piosenek i udzieliła mu wywiadu. Fiu fiu. 200 lat Babcia Basia! Nieeeech żyje naaaam! - napisał na Instagramie syn Tomasza Stockingera.

My również dołączamy do tych życzeń! 200 lat pani Barbaro!

Zobacz galerię

Tomasz Stockinger rozstał się z partnerką. „Na mnie i na Kasię nadeszła pora”Zobacz więcej

Sprawdź program tv na stronie Telemagazyn.pl

Komentarze

Skomentuj
  • Godia (gość)

Ktoś kto nie wie co to opieka nad starszymi ludźmi nie ma prawa się wypowiadać

02.02.2023 21:22
  • Ela (gość)

Czy naprawdę w domu miałaby lepszą opiekę czekając na powrót domowników a tam przynajmniej ma opiekę całodobową nie potępiam współczuję musu podjęcia decyzji

02.02.2023 20:32
  • Matti do Asia (gość)

A skąd wiesz jaką mieli sytuację w domu? Łatwo jest krytykować. Może była poważnie chora i wymagała całodobowej opieki. Pielęgniarka kosztuje niewiele mniej jak dom opieki a przychodzi na parę godzin w ciągu dnia. Na to też trzeba zarobić. W domu opieki ma całodobową opiekę.

02.02.2023 19:31
  • Asia (gość)

Co za wyrodny syn ja w zyciu nie oddalabym swoich rodzicow do domu opieki. My ich opieki potrzebowalismy jak bylismy mali a teraz oni sa jak dzieci tylko wieksi i teraz oni potrzebuja naszej milosci i opieki. To nie sa zuzyte rzeczy by sie ich pozbywac to sa istoty zywe i czuja i serce im krwawi z tego powodu gdy sie ich pozbywa. Terz ma dzieci daje im taki przyklad. One tez go oddadza do domu opieki wspomnicie moje slowo gdy przyjdzie czas. W glowie sie nie miesci co on matce zgotowal na stare lata pieklo.

02.02.2023 18:50
  • Tadek (gość)

Niesamowite

01.02.2023 21:38
  • Anna (gość)

Nie oceniajcie tak łatwo ludzi oddających Rodziców do domów opieki. Zdarza się , że Za taką decyzją kryje się ból , rozpacz i brak innego wyjścia. Osbiścue, wspólnie z moją Siostrą opiekujemy się mamą wymagającà stałej opieki., chociaż wuększość opieki spada na Siostrę. Jestem wykończona fizycznie i psychicznie. W domu mam 2 niepełnosprawne osoby. mimo , że jestem wwieku emerytalnym pracuję, aby było za co żyć. Co drugi weekend jeźdżę 200 km do Mamy.. Gdy tam jadę, przed wyjazdem w domu regularnie awanturuje się mąż, że nie daje rady, że go zistawiam z chorymi. Gdy zostajè w domu i zajmuję się rodziną , gniewa się moja Siostra, że nie daje już rady. Ja też nie daję już rady, chociaż uśmiecham się w pracy . Dlatego nie oceniam innych. Nie wszystko jest z boku widoczne

11.12.2022 10:46
  • Janka (gość)

Czy to takie ważne błąd ortograficzny zdarza sie nie z braku wiedzy ale źle sie wcisnie literki małe na klawiaturze czy trzeba być tak złośliwym aby wytykać błąd osobie piszącej więcej empatii a mniej złośliwości do osób które piszą komentarze czy pani belferka nigdy chciala sie pokazać jaka wielka ma wiedzę ortograficzną.

10.12.2022 06:48
  • beata do belferki (gość)

Dzięki, no nie zauważyłam, fakt. Niestety, swoje oficjalne pisma sprawdzam bardzo dokładnie ponieważ nawet "mószę" mogę napisać właśnie tak. A tu wyluzowałam się😊.

09.12.2022 21:51
  • BELFERKA (gość)

Ładny post. Talerzyk zawsze pisz przez rz. Kłania się ortografia.

09.12.2022 19:55
  • Córka (gość)

Oj oj....opiekuję się leżącą 97 letnią mamą...sama mam ponad 60 lat...przeprowadziłam się do niej ,do domu dojeżdżam dwa razy w tygodniu.Mąż sam...dorosłe dzieci widuję co kilka tygodni ...czasami sił brakuje...jak długo dam radę?Nie wolno oceniać w takich sytuacjach rodzin, które decydują się na taki krok...Mając duży bagaż doświadczeń ostatnio namawiałam przyjaciółkę na podjęcie takiej decyzji....

09.12.2022 19:47
  • beata (gość)

Czy ta sędziwa ale przy zupełnie zdrowych zmysłach kobieta ma chociaż w tym domu opieki oddzielny pokój z łazienką i małym aneksem kuchennym do przygotowania herbaty, pokrojenia ciasta a w nim małego zlewu do wstawienia użytego tależyka?

09.12.2022 16:56
  • Janka (gość)

Byłeś , widziałeś poczytaj i posłuchaj osób które były ich rodzin oglądaj programy w których pokazuje sie dramaty ludzkie oczywiście nie wszędzie ale skoro te domy od lat mają zl a opinię to musi być coś na rzeczy taki reklamowany Skolimow tyle o nim pisali i to same źle rzeczy to nie były bajki z mchu to opisywał uh ludzie którzy sie tam przewinęło podobnie jest wszędzie te zimne budynki i ludzie którzy tam zarządzają są nastawieni na czysty zysk a nie dawanie miłości i otuchy ludziom starym samo życie w domach jest podobnie rodzina w której liczy sie mamona nie ma miłość i i empatii .

09.12.2022 13:45
  • Gość (gość)

Kto pisze te bzdurne komentarze? Ręce opadają, zastanów się jeden z drugim , Wszyscy jesteście tacy kryształowi? Kto powiedział że dom opieki to coś złego?

09.12.2022 12:54
  • Pola (gość)

Kochane dzieci starych rodziców nie chcą oddają ich do różnych przechowalni rodzić wymaga opieki ale biorą sobie w to miejsce kochanka kochanki obca osobę i poświęcają sie dla nich moja sąsiadka matki nie chciała a do łóżka pod kołdrę dała miejsce ojcem i mężczyźnie któremu usluguje pierze gotuje nie widzę aby on ją bardzo za to szanował wniosek prosty pan potrzebny do obsługi 4 liter a matka t o stary mebel nie potrzebny wychowała wykarmilai bądź tu sprawiedliwym pan Tomasz podobnie myśli miał kobietę jak zachorowała to sie przestali brak sumienia i empatii zło wróci.

09.12.2022 06:55
  • Tadeusz (gość)

Na Mamę mówi babcia. Wstydu nie ma

08.12.2022 18:13
  • Janusz Szczęsny (gość)

Do dzisiaj byłem twoim fanem gdy się dowiedziałem o twojej mamie AUTOMATYCZNIE stałeś się ŚMIECIEM nie Człowiekiem ZYCZE tobie by twoje dzieci też ciebie OLAŁY... - potem wyrwały z miejsca gdzie żyjesz od lat a na końcu by w gazecie pisali jak to dobrze się czujesz w towarzystwie obcych ludzi do końca życia Jednak ludzie są BEZ SERCA ☝️💞☝️ SPADAJ uśmiechnięty SZCZĘŚLIWCU❗👺👹👺❗-który OLAŁEŚ własną matkę i to ona powinna ciebie oddać do Domu Opieki Społecznej to byś przynajmniej wiedział co znaczy SAMOTNOŚĆ bo matka tobie tego nie powie i udaje dobrą minę w swoim nieszczęściu OCH wy ........

08.12.2022 05:32
  • Elke (gość)

Ktoś kto nie opiekował się stara i chora osoba NIE MA PRAWA wylewać pomyj na osobę która oddaje rodzica do Domu Opieki.

08.12.2022 01:39
  • asre (gość)

Pani Jolu dla Roberta Stockingera to babcia, a nie mama

08.12.2022 00:40
  • AC (gość)

Pani Barbara ma 95 lat , czytam na wstępie, w dalszej części autor art. napisał 96 lat.

08.12.2022 00:37
  • Człowiek (gość)

Oj lubimy oceniać i robicie to po mistrzowsku! Każdy człowiek to inna historia. Inne relacje i sytuacje.Zajmijcie się sobą i swoimi historiami to najwłaściwsze. Nikt Was przecież o zdanie nie pytał to po co w cudze życie z buciorami włazicie , a njbardziej te mocno uczłowieczone autorytety moralne. Święta idą zajmijcie się własnymi domami i życzeniami dla ludzi wokół siebie. Dobrych Świąt życzę.

07.12.2022 23:18
NowszeStarsze

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.