The Ides of March, USA 2011
Stephen Meyers jest rzecznikiem prasowym Mike'a Morrisa, który stara się o nominację prezydencką. Stephen ceni sobie karierę, ale przy okazji wierzy też, że Morris może zmienić oblicze kraju.
Gubernator Pensylwanii Mike Morris ubiega się o nominację na kandydata w wyborach prezydenckich z ramienia Partii Demokratycznej. Szefem jego sztabu wyborczego jest Paul Zara, a rzecznikiem prasowym Stephen Meyers, idealista zapatrzony w charyzmatycznego szefa. Na każde potknięcie gubernatora czyhają rywal - senator Pullman, i dziennikarze, na czele z cyniczną reporterką z "New York Timesa" Idą Horowicz. Ustalone na 15 marca prawybory w Ohio mają decydujące znaczenie. Tymczasem sytuacja Morrisa komplikuje się.
Trzymająca w napięciu historia pokerowej rozgrywki kandydata na prezydenta USA - Mike Morrisa (George Clooney) z czyhającymi na każde jego potknięcie przeciwnikami (Paul Giamatti) i wszędobylskimi dziennikarzami (Marisa Tomei). Szanse na elekcję pretendenta o bujnej przeszłości staną pod znakiem zapytania, kiedy w jego sztabie pojawi się asystentka, emanująca młodzieńczym entuzjazmem i erotyzmem (Evan Rachel Wood). Dziewczyna szybko zawróci w głowie młodemu, błyskotliwemu doradcy Morrisa (Ryan Gosling) i pozna najskrzętniej skrywane tajemnice kampanii.
Do: pamelka (gość)
Dokładnie tak, kici-kici, moja kocia nazywa się Rysia. Wszystkie kotki są kochane i przez dzieci uwielbiane!
05.02.2023 21:04pamelka (gość)
Czy idy marcowe to są wtedy jak się koty marcują ? Bo nie wiem co to jest.
04.02.2023 14:30kokos (gość)
Idealną rolą dla Goslinga był by Thing w Fantastycznej Czwórce. Po prostu grałby siebie, mimika z życia wzięta :D
13.11.2022 16:37AA (gość)
Zgrabny dramat polityczny o lojalności i cynizmie.
13.01.2022 23:40ytcvuy (gość)
gdzie jest Philip Seymour Hoffman?
23.10.2021 23:07Peterr (gość)
Poniewaz nie jestem panienka, nie mam mokro w majtach gdy widze Goslinga. Aktor nawet nie przecietny, dziesiec filmow po 100 minut i zawsze ten sam wyraz twarzy, powiedzialbym zasmucony twardziel ktorego mecza pytania egzystencjalne.
11.03.2021 19:12E. (gość)
Nudny / nie nudny. Ważne, że gra Ryan Gosling i już się robi dobrze 😍
17.02.2019 19:47pit (gość)
nudny jak flaki i olej, chyba ze kogos interesuja amerykanskie wybory w ktorych jest dwojka praktycznie identycznych kandydatow.
10.11.2012 20:04Telemagazyn z wydaniem magazynowym: