Moje wielkie greckie wesele 2

My Big Fat Greek Wedding 2, USA/Kanada 2016

Po kilkunastu latach od ślubu Touli i Iana ich córka wybiera się na studia. Rodzina ma zatwierdzić wybór uczelni. Zanosi się na gwałtowny sprzeciw krewnych. Co gorsza, chłopak Paris nie jest Grekiem.

• Czas trwania: 86 minut, Gatunek: Komedia
  • Reżyseria: Kirk Jones

Moje wielkie greckie wesele 2 w telewizji

ZwińRozwiń
  • Powtórka

Wtorek 31.01.2023 02:20

TVP 1

• HIT Dnia

Niedziela 29.01.2023 22:25

TVP 1

• Powtórka

Sobota 17.12.2022 12:00

TVP Kultura

• HIT Dnia

Piątek 16.12.2022 17:15

TVP Kultura

• Powtórka

Wtorek 22.03.2022 01:45

TVP 1

• HIT Dnia

Niedziela 20.03.2022 23:15

TVP 1

• HIT Dnia

Poniedziałek 07.06.2021 22:35

TVN

• HIT Dnia

Piątek 07.05.2021 21:40

TVN 7

• Sobota 20.02.2021 15:35

TVN Fabuła

• Niedziela 14.02.2021 15:30

TVN Fabuła

• Piątek 08.01.2021 01:55

TVN

• HIT Dnia

Sobota 02.01.2021 22:30

TVN

Multimedia

Obsada

• Nia Vardalos jako Toula
  • John Corbett jako Ian
  • Michael Constantine jako Gus
  • Lainie Kazan jako Maria
  • Andrea Martin jako Aunt Voula
  • Gia Carides jako Nikki
  • Joey Fatone jako Angelo
  • Elena Kampouris jako Paris

Więcej »

Twórcy

• Nia Vardalos Scenariusz
  • Kirk Jones Reżyseria
  • Gary Goetzman Producent
  • Tom Hanks Producent
  • Rita Wilson Producent
  • Paul Brooks Producent
  • Scott Niemeyer Producent
  • Steve Shareshian Producent

Więcej »

Opis programu

ZwińRozwiń

Po kilkunastu latach od ślubu Toula i Ian bezskutecznie próbują uwolnić się od wszędobylskich greckich krewnych. Gdy czasem udaje im się zdobyć trochę swobody, zaraz nadarza się okazja, by otoczył ich kochający rodzinny krąg. Tymczasem ich córka Paris wybiera się na studia. Rodzina musi zatwierdzić wybór uczelni. Zanosi się na gwałtowny sprzeciw krewnych, bo dziewczyna pragnie opuścić rodzinne Chicago. Co gorsza, jej nowy chłopak nie jest Grekiem.

Komedia "Moje wielkie greckie wesele" okazała się komercyjnym sukcesem. Była też nominowana w 2003 roku do Oscara za najlepszy scenariusz. Kilkanaście lat później powstała druga część zabawnychperypetii wielkiej greckiej rodziny. W role głównych sprawców rodzinnego galimatiasu ponownie wcielili się Nia Vardalos i John Corbett. Minęło sporo czasu od pamiętnego wesela Touli, pochodzącej z greckiej rodziny Portokalos, która mieszka w USA, ale jest mocno przywiązana do rodzimych tradycji oraz Iana Millera, który - o zgrozo - nie jest Grekiem. Małżonkowie są nadal razem i tworzą szczęśliwe stadło, choć grecka część rodziny wciąż z trudem akceptuje ten związek i nadal próbuje ingerować we wszystkie ich sprawy. A teraz ofiarą rodzinnych nieporozumień staje się córka Touli i Iana, Paris. Dziewczyna właśnie podjęła decyzję o konkretnych studiach, co wiąże się jednak z wyjazdem z Chicago. Bliscy przyszłej studentki oczywiście nie akceptują tego wyboru. Rozłąka z rodziną i do tego chłopak, który nie jest Grekiem, to stanowczo za wiele, zwłaszcza dla greckich dziadków. Jakby mało było rodzinnych kłopotów i zmartwień, Portokalosowie odkrywają, że małżeństwo ich córki z Ianem jest nieważne. Rozpętuje się prawdziwa burza w rodzinie. Jakie tym razem będą jej skutki? (MY BIG FAT GREEK WEDDING 2)Film komediowy, 89 min, USA, 2016Reżyseria: Kirk JonesScenariusz: Nia VardalosAktorzy: Nia Vardalos, John Corbett, Lainie Kazan, Michael Constantine, Louis Mandylor, Andrea Martin

Komentarze

Skomentuj
  • już sam opis filmu i zdjęcia: "Ż A L"

i to wszystko

21.03.2022 23:04
  • Czubis penis (gość)

Do Kish

Chuj ci w dupę kurwo

20.03.2022 21:51
  • Kish (gość)

Chcę tylko szybko poradzić każdemu, kto ma trudności w jego związku z kontaktem z Dr.Agbazara, ponieważ jest on jedyną osobą zdolną do przywrócenia zerwanych związków lub zerwanych małżeństw w terminie 48 godzin. ze swoimi duchowymi mocami. Możesz skontaktować się z Dr.Agbazara, pisząc go przez e-mail na adres ( agbazara @ gmail . com ) LUB zadzwoń / WhatsApp mu na ( + 234 810 410 2662 ), w każdej sytuacji życia znajdziesz siebie......

09.01.2021 11:34
  • Marta (gość)

Jedynka bardzo mi się podobała. To ciepły i dowcipny film. Dwójki nie oglądałam ale chętnie to zrobie.

14.02.2020 18:50

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: 8.5 Głosów: 2

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.