Na tropie składników

Unwrapped 2.0, USA 2015

Widzowie poznają proces powstawania słodyczy i słodkich napojów od pomysłu, po składniki, taśmy produkcyjne, sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy, aż po opakowanie.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Na tropie składników w telewizji

Galeria

Na tropie składników - Program
Na tropie składników - Program
Na tropie składników - Program
Na tropie składników - Program
  • Na tropie składników - Program
  • Na tropie składników - Program
  • Na tropie składników - Program
  • Na tropie składników - Program
  • Alfonso Ribeiro

    Prowadzący

Opis programu

Zastanawialiście się kiedyś, jak powstają wasze ulubione słodycze czy napoje? W tym programie, razem z prowadzącym Alfonso Ribeiro poznamy ten proces od pomysłu, po składniki, taśmy produkcyjne, sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy, aż po opakowanie. Rozwiejemy każdą wątpliwość, odpowiemy na każde pytanie. Jak powstają pianki marshmallow czy miętówki, chipsy czy precle, jak powstaje tortilla czy twój ulubiony napój w dziwnym kolorze. Jak powstają kwaśne cukierki lub jak polskie pierogi stały się potęgą w Stanach, czemu mrożona pizza jest smaczna, lub kto wymyślił paluszki. Skąd bierze się ich kształt, długość czy zapach. Wytropimy wszystkie składniki. Alfonso Ribeiro szaleje za orzechami! W cukrze, w czekoladzie, cokolwiek robisz z orzechami, trudno się pomylić. Dowiedz się, jak jeden batonik spełnił wojskowy obowiązek podczas I wojny światowej, skąd francuskie, spalone orzeszki ziemne mają swoje wyjątkowe guzy i dlaczego nie ma nic lepszego niż ciepła pralina prosto z marmurowej płyty.