Nasz nowy dom

Odcinek specjalny, Polska 2023

Katarzyna Dowbor i jej ekipa pomagają Edwardowi, który z córkami mieszka w starym domu w miejscowości Nowe Mostki niedaleko Sochaczewa.

• Czas trwania: 42 minut, Gatunek: Reality show
  • Reżyseria: Magdalena Batyra, Joanna Legan, Joanna Pawluczuk, Rafał Samborski, Olga Toporowska
  • Prowadzący: Katarzyna Dowbor

Nasz nowy dom w telewizji

ZwińRozwiń
  • Dzisiaj 08:00 Odcinek 160 (Sezon 13)

TV 4

• Powtórka

Dzisiaj 10:00 Odcinek 228 (Sezon 16)

Polsat Cafe

• Dzisiaj 10:30 Odcinek 75

Super Polsat

• Powtórka

Dzisiaj 12:30 Odcinek 246 (Sezon 17)

Polsat 2

• Powtórka

Dzisiaj 16:00 Odcinek 247 (Sezon 17)

Polsat 2

• Powtórka

Dzisiaj 16:55 Odcinek 220 (Sezon 16)

Super Polsat

• Powtórka

Dzisiaj 17:55 Odcinek 221 (Sezon 16)

Super Polsat

• Powtórka

Dzisiaj 18:00 Odcinek 213 (Sezon 15)

Polsat Cafe

• Powtórka

Dzisiaj 19:00 Odcinek 214 (Sezon 15)

Polsat Cafe

• Jutro 02:40 Odcinek 211 (Sezon 15)

Polsat

• Jutro 03:40 Odcinek 212 (Sezon 15)

Polsat

• Jutro 04:00 Odcinek 229 (Sezon 16)

Super Polsat

Multimedia

Obsada

• Martyna Kupczyk jako architektka
  • Maciej Pertkiewicz jako architekt
  • Wojciech Strzelczyk jako architekt
  • Marta Kołdej jako architektka

Prowadzący

• Katarzyna Dowbor

Twórcy

• Magdalena Batyra Reżyseria
  • Joanna Legan Reżyseria
  • Joanna Pawluczuk Reżyseria
  • Rafał Samborski Reżyseria
  • Olga Toporowska Reżyseria
  • Piotr Fromowitz Producent
  • Ulrich Brock Producent

Opis programu

ZwińRozwiń

Rodziny, które zostały wybrane do udziału, mieszkają w bardzo złych warunkach, zagrażających zdrowiu i życiu. To normalni, zwykli, dobrzy ludzie, którym w pewnym momencie życia wydarzyło się coś, co uniemożliwiło remont własnych czterech kątów. W najtrudniejszych chwilach do akcji wkracza ekipa programu. Architekt i kierownik budowy wspólnie z ekipą remontową podejmują się nadzwyczajnego zadania. W 5 dni wyremontują dom.

W najnowszym 4. sezonie, ekipa programu znów wyruszy w Polskę, by spieszyć z pomocą najbardziej potrzebującym. W pierwszych odcinkach premierowej serii odwiedzą m. in. Ludwików, Boże, Dąbrówkę i Legionowo. „Nasz nowy dom” niezmiennie będzie prowadzić Katarzyna Dowbor, która nie raz udowodniła, że nie ma dla niej zadań niewykonalnych, pomoże jej doskonale zorganizowana architekt z wizją Martyna Kupczyk oraz kierownicy robót Artur Witkowski i Robert Grudek, bez których remont w tak krótkim czasie nie miałby szans powodzenia.

Katarzyna Dowbor odwiedza niewielką miejscowość Nowe Mostki, niedaleko Sochaczewa. Mieszka tam pan Edward ze swoimi córkami. Osiem lat temu ich mama z dnia na dzień opuściła rodzinę. Najstarsza z dziewcząt, obecnie 24-letnia Karolina, mimo że nie miała dopiero 17 lat, musiała pomóc pracującemu ciężko tacie wychować swoje młodsze siostry i opiekować się schorowaną babcią. Dla swojej rodziny Karolina odłożyła na później swoje wielkie marzenie o studiach pedagogicznych. Dziś dziewczynki są już duże, mają: 12 i 17 lat, więc Karolina mogła podjąć pracę - jest opiekunką dzieci w żłobku i dodatkowo dorabia jako niania. Pan Edward podupadł na zdrowiu, podejmuje się prac dorywczych. Karolina wszystkie swoje pieniądze odkłada na utrzymanie rodziny i drobne remonty. Tata z córkami mieszka w starym, nieocieplonym domu. Ich największym problemem jest pokryty eternitem, dziurawy dach. W pomieszczeniach jest wilgoć. Nie ma ciepłej wody, łazienka jest w dramatycznym stanie, a stary piec nie jest w stanie ogrzać domu. Wszyscy domownicy w przejmujący sposób dbają o swój skromny dobytek. W domu jest bardzo czysto, ściany są pobielone. Rodzina zdaje sobie jednak sprawę z tego, że ich starania bez generalnego remontu to tylko syzyfowa praca. A na remont generalny ich nie stać. Ekipa programu "Nasz Nowy Dom" przyjeżdża, by pomóc. Remont jednak się komplikuje i ekipa walczy z czasem do ostatniej chwili.

Komentarze

Skomentuj
  • Aga (gość)

Program bardzo mi się podoba i oglądam z zainteresowaniem od lat, ale przestanę go oglądać po tej katastrofalnej zmianie. Czy pani Romanowska, aktoreczka, mieszkająca w swoim pięknym mieszkanku ma pojęcie o budowach, materiałach budowlanych itd,itp ? No nie musi, od tego jest ekipa budowlana, ale Pani Kasia Dowbor miała pojęcie i nikt nie ma takiej wiedzy i takiego podejścia do tragedii i biedy jak ona ! Romanowskiej po prostu nie widzę jako prowadzącej taki program z przesłaniem.

18.05.2023 18:41
  • moki (gość)

nasz nowy dom jest fajny

11.05.2023 20:37
  • Łuki (gość)

Wielka szkoda że pan Miszczak robi porządki takie jakie nie trzeba. Pani Katarzyna jest bardzo ciepła,czuła,radosna, opiekowała się wspaniale każdą rodziną, angażowała się w remont dała tyle serca w ten program co nikt inny. Nikt jej nie dorówna, i co teraz na jej miejsce przyjdzie ktoś młodszy co będzie prowadził to sztucznie,nędznie że nie będzie dało się oglądać?

09.05.2023 22:25
  • 11 (gość)

serio oni remontują w 5 dni? tak pytam

04.05.2023 17:05
  • Jan B. (gość)

Jeśli myślisz kochany, że remont domów to nie jedynie w celach programu, to coś cię boli, woesz?

01.05.2023 22:27
  • Obiektywny (gość)

Jeszcze raz k.rwa ktos skrytykuje zle ten program, dostanie porzadnie w d.pe i sie odechce

01.05.2023 22:21
  • Gdyby nasz nowy dom kręcono w Polsce (gość)

Nie wyremontujemy waszego domu

01.05.2023 22:19
  • rd (gość)

Ten program powinna prowadzic jakas mloda sympatyczna osoba a nie taka nijaka babcia ktora dorabia do renty. Wole Remonty Szelagowskiej.

20.04.2023 20:00
  • .,.,. (gość)

Denny program

12.04.2023 17:07
  • do Sylwia Kowalska (gość)

Mariusz Jankowski to oszust, nie naciągaj ludzi.

02.04.2023 19:12
  • Piter (gość)

Ciągle jest tam ta stara celebryta ze sztucznym uśmiechem która przychodzi na gotowe po oklaski? Bebechy się przewracają od tych samych tekstów: Powiem wam jaka jest decyzja... No to ja idę a wy do roboty... Jadą! To mój ulubiony moment jak mnie zaczną obejmować i płakać jak to ja im wyremontowałam dom... Powinna prowadzić ten program razem z Hanką Gronkiewicz - Walc, takie dwie baba - chłopy.

02.04.2023 19:10
  • Jesteście cudowni (gość)

Jeśli tylko to jest możliwe to oglądam ten program. Pani Kasia, architekci i oczywiście ekipa to bardzo sympatyczni ludzie. Kochani 😍 robicie piękną robotę.

20.03.2023 17:41
  • Sylwia Kowalska (gość)

Mariusz Jankowski jest bardzo kompetentny, profesjonalny i bardzo oddany swojej pracy. Praca z nim była przyjemnością. Firma Pożyczkowa Mariusz Jankowski przeprowadziła mnie i mojego męża przez cały proces kredytowy i pomogła nam uzyskać świetne oprocentowanie. są bardzo zorganizowani i dokładni. Firma Pożyczkowa Mariusz Jankowski ułatwiła proces kredytowy i zapewniła doskonałe wskazówki podczas całego procesu. Mariusz Jankowski zawsze szybko odpowiadał na wszystkie nasze pytania i był zawsze łatwo dostępny. Bardzo podobała nam się współpraca z Firmą Pożyczkową Mariusz Jankowski i gorąco ją polecamy. Jeśli potrzebujesz jakiejkolwiek pożyczki, skontaktuj się z nim teraz przez e-mail: jankowskimariusz999@gmail.com

09.03.2023 11:32
  • Oliwier z Kraśnika (gość)

Fajnie ogląda się taki program gdzie ekipa nasz nowy dom zastaje ruderę a zostawia po pięciu dniach ładny nowoczesny dom👍👍👍👍👍👍

05.03.2023 21:49
  • Aldi (gość)

Bardzo budujące jest to że taka pomoc dostają ludzie w bardzo ciężkich sytuacjach życiowych. Brawo dla wszystkich którzy się do tego przyczyniają i dla przemiłej Pani Kasi. Ci którzy krytykują są zwykłymi zazdrośnikam. Nie przejmować się idiotami i do przodu. Dzięki za bardzo ciekawe i piękne remonty.

26.01.2023 09:49
  • Bartek Jaroszyński (gość)

Bardzo fajny film o pomaganiu ludziom

03.01.2023 21:46
  • Gratuluje (gość)

Najlepszy program, jakże potrzebny, nie rozdają pieniędzy bogatym jak w big brother, farma its.. tylko pomagają w potrzebie.

31.12.2022 19:20
  • Emma (gość)

Ci Co Krytykują Ten Program Musieli Się Nieźle Postarać Żeby Pisać Takie Bzdury Pod Adresem Kasi Dowbor Czy Jej Wspaniałej Ekipy Ja Bardzo Lubię Martynę i Wiesia Pozdrawiam Serdecznie

17.12.2022 11:11
  • Rojo (gość)

Ja też mieszkam w grzybie i już mam problem z oddychaniem. Mam dziecko ale nie mogę widywać.. Jest fajnie bo mamy internet i na cam możemy się widzieć. Ja nie chce nowego domu,,, ja chce węgla 1,5 lub tonę.. Nic więcej nie chce... Bym mógł napalić w piecu jak przyjedzie moja córka

28.11.2022 23:27
  • POkomunista Zdrajca (gość)

Świetny program sądzę że nie jednej rodzinie uratował życie od pożaru i zatrucia dwutlenkiem. Wymieniając starą wadliwą instalację elektryczną lub niebezpieczne piecyki gazowe i stare piece które mogą we śnie zabić bezwonym dwutlenkiem

30.10.2022 17:59
NowszeStarsze

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: 6.6 Głosów: 34

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.