Nasz Nowy Dom, Polska 2022
Ekipa Katarzyny Dowbor jedzie do Wożuczyna, wsi położonej nieopodal Tomaszowa Lubelskiego. W połowie bliźniaka mieszka Łukasz, który samotnie wychowuje czwórkę dzieci.
Dzisiaj 04:00 Odcinek 156
Dzisiaj 07:30 Odcinek 248 (Sezon 17)
Dzisiaj 08:00 Odcinek 144 (Sezon 13)
Dzisiaj 10:00 Odcinek 251 (Sezon 17)
Dzisiaj 10:30 Odcinek 76
Dzisiaj 12:30 Odcinek 229 (Sezon 16)
Dzisiaj 16:00 Odcinek 230 (Sezon 16)
Dzisiaj 16:55 Odcinek 218
Dzisiaj 17:55 Odcinek 219
Dzisiaj 18:00 Odcinek 223 (Sezon 16)
Dzisiaj 19:00 Odcinek 224 (Sezon 16)
Jutro 04:00 Odcinek 157
Rodziny, które zostały wybrane do udziału, mieszkają w bardzo złych warunkach, zagrażających zdrowiu i życiu. To normalni, zwykli, dobrzy ludzie, którym w pewnym momencie życia wydarzyło się coś, co uniemożliwiło remont własnych czterech kątów. W najtrudniejszych chwilach do akcji wkracza ekipa programu. Architekt i kierownik budowy wspólnie z ekipą remontową podejmują się nadzwyczajnego zadania. W 5 dni wyremontują dom.
W najnowszym 4. sezonie, ekipa programu znów wyruszy w Polskę, by spieszyć z pomocą najbardziej potrzebującym. W pierwszych odcinkach premierowej serii odwiedzą m. in. Ludwików, Boże, Dąbrówkę i Legionowo. „Nasz nowy dom” niezmiennie będzie prowadzić Katarzyna Dowbor, która nie raz udowodniła, że nie ma dla niej zadań niewykonalnych, pomoże jej doskonale zorganizowana architekt z wizją Martyna Kupczyk oraz kierownicy robót Artur Witkowski i Robert Grudek, bez których remont w tak krótkim czasie nie miałby szans powodzenia.
Wożuczyn to niezwykle malowniczo położona wieś nieopodal Tomaszowa Lubelskiego. Na skarpie nad stawem, w połowie bliźniaczego budynku, mieszka wyjątkowa rodzina. Pan Łukasz jest samotnym ojcem czwórki dzieci: 13-letniego Dawida, 11-letniej Wiktorii, 8-letniego Bartka i 7-letniej Asi. Mama dzieci zmarła w domu, na ich oczach. Chorowała na gruźlicę, doszło do krwotoku, niestety karetka przyjechała za późno. Pan Łukasz jest wzorowym ojcem, cieszy się ogromnym szacunkiem lokalnej społeczności. Sąsiedzi ze wzruszeniem opowiadają o tym, jak wychowuje dzieci, pracuje, stara się naprawiać dom. A pracy w starym budynku jest sporo. Rodzina ma do dyspozycji dwa maleńkie, zawilgocone pokoje, ogrzewane kopcącym piecem. W kuchni stoi wanna a toalety nie ma. Nikt nie ma miejsca do nauki ani wypoczynku. Z wyzwaniem, jakim jest zaprojektowanie nowego domu, po raz pierwszy w programie zmierzy się architektka Marta Kołdej. Pod czujnym okiem Katarzyny Dowbor remont zrealizuje ekipa Wieśka Nowobilskiego.
Kaśka (gość)
Jedyny program tego typu, który oglądam. Super. Może rzeczywiście niektórzy nie powinni się znaleźć w tym programie, ale nie nam o tym decydować. Pozdrawiam absolutnie całą ekipę. Szczególnie Wiesia i Maćka
28.06.2022 09:04ORMO (gość)
Best comment na tym POjebanym forum ., its. MO ( we wcześniejszych.)..!!!! Brawo !..popieram i tyle w temacie!
12.05.2022 15:44Przybysz krystyna (gość)
Mam pytanie czy jeśli jestem sama I potrzebuje pomocy bo mam stary dom I nie mam za co go dokończyć bo byly mąż przez 40 lat bil mnie I zdradzal a dzieci 3 ma swoje dzieci i ciężko maja q ja przebywam u znajomego a córka mi dogląda bo ja nie mam z co utrzymać stary dom się rozypuje
26.04.2022 20:37Piątek (gość)
Potęguje remont domu bluku mieszkam nietac mi do renty miczrcza żeby robić remont potęguje was
25.04.2022 22:23Miriam (gość)
Pol Pot twój wpis jest karygodny,zapewne uważasz się za chrześcijanina,widać po twoim wulgarnym wpisie kogo reprezentujesz- diabła.
21.04.2022 19:45Pol Pot (gość)
Program dle debili ..robiony przez debili za piiiniądze złodziei! Rudą resortową kurewkę i żydówkę tylko motyką w tępy czerep i do dołu z wapnem!
18.04.2022 17:07J.B. (gość)
Super program i super prowadząca. Ekipy remontujące domy są niesamowite i niech Szelągowska się chowa wraz z TVMN-em Tam remontuje się domy bogaczy tutaj w Polsacie domy ludzi biednych, których czasem nie stać na bochenek chleba, ludzi dotkniętych chorobami, ludzi prawdziwych jak ten program.
03.04.2022 06:51Jaro (gość)
Program super, oglądam wszystkie odcinki.
05.03.2022 22:23Gośka (gość)
Super program, czekam na niego z niecierpliwością, bardzo lubię panią Kasię i bez niej nie byłoby tego programu, jest bardzo wrażliwą osobą i życzliwą gospodynią, pozdrawiam
03.03.2022 19:55Alicja (gość)
Bardzo proszę o usunięcie wulgaryzmów. Poziom powinien być utrzymany . Mnie się podoba ten program bo pomaga wyjść ludziom,z beznadzieji. Pozytywny zastrzyk energii pobudza do działania. Dorota ma swój urok, a Pani Kasi też nic nie brakuje. Wybór programów jest indywidualny i nie obchodzi mnie, że ktoś lubi rolnik.. a ja NND. Pozdrawiam serdecznie
19.02.2022 17:52W R (gość)
Zmienilibyście prowadzącą ten program. Od kilku lat te same odzywki i ten uśmiech jakby właśnie zjadła cytrynę. Lepsze są remonty Szelągowskiej, atrakcyjna kobieta z klasą i z poczuciem humoru. Ale niech Dowborowa jej nie naśladuje bo jej to nie wyjdzie.
13.02.2022 15:11ginekolog (gość)
Różne kurwy siwo ryże i żydowskie pałętają się w eterze!!Ale ta pizda wraz Geslerką toż to jest masakra!!Że by im obu w dupę wsadzili ostrewki!! I butelki 07 po gorzale!
28.01.2022 18:39Krzychu (gość)
witam, poczytałem trochę postów i aż wstyd że jeszcze taka ciemnota, przecież on mają scenariusz itd, a pani Kasia jest dziennikarką a nie budowlańcem, to by dopiero było, wg niektórych z Was to elektryk czy instalator CO powinien program prowadzić, oczywiście że każdy ma swoje zdanie i wielu uważa że coś tu można zrobić lepiej ale tak jest ze wszystkim na tym świecie, ja także pewne rzeczy w tym programie bym zmienił, ale i tak to co oglądam jest fantastyczne, ktoś pieniądze z reklam przekazuje na dobry cel, proszę o więcej, więcej, więcej, brawo!!
26.12.2021 10:23Ddd (gość)
Czy nikt z moderatorów nie czyta tych wulgarnych komentarzy? Może warto już je usunąć?
21.12.2021 20:146297790621ŁUKASZ 137 DWORACZEK RYBNICKA 📞☎️🇵🇱✔️☑️✅✉️📩📤📥📨📬📦 DWORACZEK RYBNICKARybnicka 137, 44-240 Żory (gość)
6297790621ŁUKASZ 137 DWORACZEK RYBNICKA 📞☎️🇵🇱✔️☑️✅✉️📩📤📥📨📬📦 DWORACZEK RYBNICKARybnicka 137, 44-240 Żory
19.12.2021 21:176297790621ŁUKASZ 137 DWORACZEK RYBNICKA 📞☎️🇵🇱✔️☑️✅✉️📩📤📥📨📬📦 DWORACZEK RYBNICKARybnicka 137, 44-240 Żory (gość)
6297790621ŁUKASZ 137 DWORACZEK RYBNICKA 📞☎️🇵🇱✔️☑️✅✉️📩📤📥📨📬📦 DWORACZEK RYBNICKARybnicka 137, 44-240 Żory
19.12.2021 21:17Fagata (gość)
Super program! Obojetne kto prowadzi byle by tym ludziom lepiej bylo!
11.12.2021 12:45Emeryt a nowe technologie (gość)
Z całym szacunkiem dla starszych ludzi tych bardziej 80+ ale wydaje się, że większości nie będzie potrzebny internet. To są ludzie z innej epoki, można powiedzieć Kargula i Pawlaka a starszego nie zmienisz to jest jego przyzwyczajeń, spędzania dnia codziennego. Oczywiście to wszystko zależy od osoby ale wiadomym jest, że metryki nie przeskoczysz. Miałem do czynienia z osobami w wieku senioralnym, i jeżeli ktoś używał komputera w pracy od lat 90-tych, to jeszcze łapał, miał ogarniętą klawiaturę, myszkę i znał podstawy ale ktoś całkowicie początkujący od zera miał już duże trudności w ogarnięciu tych nowych technologii (mówię o seniorach/emerytach cały czas), skoro przez 60-70 lat życia nie miał z nimi styczności (z komputerami). Problemem było np ogarnięcie w miarę sprawne klawiatury a co mówić o pracy na komputerze na poziomie dziecka w szkole podstawowej współcześnie, to jest odpalenia z kimś video-rozmowy czy ogólnego rozrywkowego korzystania przez przeglądarkę z zasobów globalnej sieci.
06.12.2021 19:07Anonim (gość)
Wstyd i hańba za te prostackie wpisy. Tyle jadu, złości i w jakim celu. Jest takie powiedzenie: z nienawiścią i zlorzeczeniem jest tak, jakby osobą ziejąca tą złością wypiła truciznę i czekała aż tamta znienawidzona umrze. Bez komentrarza.
23.11.2021 10:30Sawana (gość)
Oglądamy ten program i czekamy na nowe z czwartku na czwartek. Dobrze że jest to program który pomaga ludziom wyjść z biedy materialnej. Dom to początek, od niego się zaczyna . Pozdrawiam Panią Kasię, wszystkich architektów, inżynierów i pracowników fizycznych . Tak trzymajcie ,dobra sprawa
11.11.2021 08:31