Okrasa łamie przepisy Odcinek 20 - Na połów stynki
Polska 2024
Streszczenie odcinka
W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na gotowanie w zimowych warunkach na lodzie. Na Mazurach w Mikołajkach wspólnie z rybakami z miejscowego gospodarstwa rybackiego udaje się na połów stynki spod lodu. Kiedy rybacy będą łowić, Karol Okrasa przygotuje im kilka potraw. Czy potrawy z ryb przygotowane przez niego zyskają uznanie wśród rybaków?Ponieważ połów stynki trwa kilka godzin Karol Okrasa rozkłada swoje stanowisko, aby dla ciężko pracujących na mrozie rybaków przyrządzić gorącą zupę z lina. Następnie Karol Okrasa przyrządza stynki smażone, podanena chrupiących grzankach z zielonym sosem z natki pietruszki, sałatką z czerwonej cebuli i sosem ze świeżych pomidorów. Trzecim serwowanym daniem są smażone stynki w lekkich zalewach octowych.
Czas trwania:25 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny