Okrasa łamie przepisy Odcinek 51 - Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W kolejnej wyprawie kulinarnej Karol Okrasa odwiedza Karkonosze. Kiedy nadchodzi zima, wielu Polaków rusza na ferie i urlopy w góry. Jedni uprawiają sporty zimowe, inni wolą szlaki turystyczne, a część wybiera spokojny żywot kuracjusza w uzdrowisku. Właśnie w Karkonoszach każdy znajdzie coś dla siebie - liczne wyciągi i trasy biegowe dla narciarzy, wycieczki górskie do schroniska, albo spacer po deptaku w takich miejscowościach jak Karpacz, Szklarska Poręba czy Cieplice Zdrój. Trzeba też coś zjeść. Może potrawy z jagnięciny czy baraniny? Karol na nartach udaje się do schroniska Kamieńczyk, gdzie w scenerii wspaniałych wodospadów przygotuje dwa dania. Jako pierwszą potrawę proponuje gulasz z jagnięciny, we własnoręcznie przyrządzonym sosie w stylu curry, długo duszony w kociołku. Danie drugie to combry grillowane jagnięce, podane z musem z kalafiora i sałatką z czarnej soczewicy.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy
  • Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy