Przez dziurkę od sera

Polska 2014

Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów.

Czas trwania:13 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn poradnikowy

Przez dziurkę od sera w telewizji

Galeria

Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program
  • Przez dziurkę od sera - Program

Opis programu

Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. Rozmawia z gospodarzami o cechach charakterystycznych, właściwościach, a także o kulturze jedzenia sera. Radzi też, jak znaleźć smaczny ser, zwraca uwagę na zapach, smak, a także sposób jego przechowywania w domu. Zwieńczeniem każdego odcinka jest przygotowanie przez gospodarza wybornego dania z udziałem sera.