Z drobiem za pan brat

Polska 2023

Program kulinarny, którego twórcy polecają najlepsze i często bardzo proste sposoby na przygotowanie dań z drobiu.

Czas trwania:23 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Z drobiem za pan brat w telewizji

  • Damian Kurzawa

    Montaż

Opis programu

Blogerka kulinarna, szef kuchni i gospodyni domowa, czyli trzy znakomite propozycje dla każdego. Będzie i domowo, i elegancko, i sprawnie, ale będzie przede wszystkim smacznie, bo głównym bohaterem tych programów jest dobry polski drób: kurczak, kaczka, indyk i gęś. To będzie nie tylko lekcja gotowania, ale też porządna pigułka wiedzy o tym, gdzie szukać dobrego mięsa, jak wyglądają dobre polskie hodowle, dlaczego polski drób jest pożądany w Europie. A do tego wszystkiego szczypta wiedzyo zasadach zdrowego żywienia. Czyli kuchnia idealna, z drobiem za pan brat. Polacy lubią mięso. A jeśli mięso, to drób. Pośród wszystkich rodzajów mięsa to własnie kurczak jest najchętniej wybieranym, a indyk na trzecim miejscu. My tym razem zaproponujemy wiele ciekawych pomysłów na potrawy z drobiu: kurczaka, indyka, kaczki i gęsi. Gotować będą Agata Jędraszczak - blogerka kulinarna, Bartłomiej Witkowski - szef kuchni i Mirosława Wilk - gospodyni domowa, a to oznacza różnorodność, smak i tradycję. W naszym programowym menu nie zabraknie edukacji, bo chcemy uczyć się gotować, ale i wybierać produkty świadomie, tak, by służyły naszemu zdrowiu. Będzie więc informacja ekspertów o hodowlach, które spełniają wszystkie rygorystyczne wymogi, ale i o tym w jaki sposób drób służy naszemu zdrowiu.