The Urban Chef, Wielka Brytania 2006
Oliver Rowe postanowił otworzyć w Londynie restaurację, której menu będzie skomponowane jedynie z lokalnych produktów.
Wtorek 24.09.2013 09:15 Odcinek 10
Poniedziałek 23.09.2013 19:25 Odcinek 10
Ollie Rowe jest znakomitym szefem kuchni, ale organizacja nie jest jego mocną stroną. Otwarcie w wielkiej metropolii restauracji korzystającej tylko z produktów oferowanych przez małych, lokalnych przedsiębiorców jest dużym logistycznym wyzwaniem.
Jeden z najbardziej utalentowanych brytyjskich kucharzy Oliver Rowe postanowił otworzyć w Londynie restaurację, której menu będzie skomponowane jedynie z lokalnych produktów, dostępnych "w zasięgu londyńskiego metra". Czy takie przedsięwzięcie ma szanse na powodzenie? Sympatyczny Ollie jest znakomitym szefem kuchni, ale organizacja nie jest jego mocną stroną. Dlatego otwarcie w wielkiej metropolii restauracji korzystającej tylko z produktów oferowanych przez małych, lokalnych przedsiębiorców jest dużym logistycznym wyzwaniem. Czy Tamiza okaże się wystarczającym źródłem świeżych ryb? Czy miejskie ogródki zapewnią dostateczną ilość produktów na potrzeby restauracji? I kto w Londynie wytwarza mąkę i oliwę z oliwek? W programie Ollie spotyka szereg barwnych postaci, takich jak: entuzjasta dzikich roślin jadalnych Fergus, pszczelarz Steve, profesjonalny wędkarz Nick, a także? krowa Ginewra. Czy razem z tymi wyjątkowymi pomocnikami uda mu się odnieść sukces? Bohater serii ma wielkie plany i dużo entuzjazmu, ale czy to wystarczy, żeby stać się rekinem gastronomicznego biznesu?
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: