Polska 2019

Streszczenie odcinka

,Polska Każdy kraj ma swoje tradycyjne potrawy, które jego mieszkańcy jedzą na co dzień. Dla turystów nie jest to już takie oczywiste! W kolejną kulinarną podróż zabierzemy Was do malowniczej Gruzji. Jarek Nowak odwiedzi Uszguli - jeśli przyjmiemy za Gruzinami, że ich kraj leży na naszym kontynencie - Uszguli jest najwyżej położoną osadą w Europie. Prowadzący uda się tam do koszek - starodawnych wież, gdzie miejscowa ludność przechowuje obecnie swoje smakołyki. Będzie też uczestniczyć w prawdziwej uczcie, na której spróbuje dań przygotowanych z włochatej świni. Na talerzu Jarka wyląduje danie z krwi, pikantne kiełbaski i potrawka ze świńskiego żołądka. Czy odważy się wszystkiego spróbować..? W ramach podwieczorku gospodarze zaserwują mu placek z konopiami, czyli prawdziwy regionalny rarytas. W odcinku nie zabraknie też ekstremalnych wrażeń! Prowadzący wyruszy na tradycyjne polowanie, które wpisało się na stałe w kulturę Gruzinów. Jesteście ciekawi szokujących potraw z Gruzji? Oglądajcie koniecznie!

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Szokujące potrawy w telewizji

Galeria

Powiązane artykuły