Jarek Nowak jedzie do Kambodży, by poznać różnorodną kulturę kraju i kulinarne zwyczaje jego mieszkańców. Sercem każdego miasta jest bazar oferujący najdziwniejsze potrawy.
Prowadzący spróbuje, jak smakują dania, które zadziwiają szokują i odstraszają turystów oraz widzów swoim wyglądem. Dowie się też, w jaki sposób potrawy te stały się normą.
W Singapurze Jarek Nowak kosztuje zupę z ptasich gniazd, uważanej przez miejscowych za największy rarytas, barani mózg i głowę rekina, a a także deser z duriana, najbardziej śmierdzącego owocu świata.
Jarek Nowak podróżuje po Peru w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. W Iquitos, mieście położonym nad Amazonką, mężczyzna dotrze na targ, na którym handluje się pochodzącymi z dżungli produktami.
Uszguli, w Gruzji, jest najwyżej położoną osadą w Europie. Prowadzący udaje się tam do koszek - starodawnych wież, gdzie miejscowa ludność przechowuje smakołyki.
Jarek Nowak jedzie do Kazachstanu, gdzie można zobaczyć różnorodne miejsca i zapierające dech w piersiach krajobrazy. Spróbuje dowiedzieć się, co jest najdziwniejszym przysmakiem Kazachów.
Jarek Nowak jedzie do Kambodży, by poznać różnorodną kulturę kraju i kulinarne zwyczaje jego mieszkańców. Sercem każdego miasta jest bazar oferujący najdziwniejsze potrawy.
Prowadzący spróbuje, jak smakują dania, które zadziwiają szokują i odstraszają turystów oraz widzów swoim wyglądem. Dowie się też, w jaki sposób potrawy te stały się normą.
W Singapurze Jarek Nowak kosztuje zupę z ptasich gniazd, uważanej przez miejscowych za największy rarytas, barani mózg i głowę rekina, a a także deser z duriana, najbardziej śmierdzącego owocu świata.
Jarek Nowak podróżuje po Peru w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. W Iquitos, mieście położonym nad Amazonką, mężczyzna dotrze na targ, na którym handluje się pochodzącymi z dżungli produktami.
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: