Tobie and Matt, Australia 2007
Tobie i Matt rozpoczynają podróż od Barcelony, gdzie goszczą w restauracji Tapioles 53. We Francji odwiedzają szefa kuchni Dany'ego Choueta, a w Toskanii trafiają do uroczego miasteczka Lucca.
Tobie Puttock i Matt Skinner odwiedzają Hiszpanię, Francję, Włochy i Grecję. W Barcelonie goszczą w restauracji Tapioles 53. Tobie poznaje rybaka, który zdradza mu przepis na doskonałe danie z ryby. Po przyjeździe do Francji przyjaciele udają na północ kraju, aby odwiedzić szefa kuchni Dany'ego Choueta, który mieszka w pięknym regionie Perigord. W Toskanii gospodarze trafiają do uroczego miasteczka Lucca, położonego 150 kilometrów od Florencji. Ostatnim etapem ich podróży jest Grecja. W Atenach spotykają się z dawnym znajomym Tobiego.
Telemagazyn z wydaniem magazynowym: