30 minut Jamiego

Wędzony łosoś, Wielka Brytania 2012

Pół godziny wystarczy, aby przygotować pieczonego łososia z sałatką ziemniaczaną, burakami i wiejskim serem. Do tego Jamie podaje chleb żytni z masłem domowej roboty.

  • Czas trwania: 25 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Reżyseria: Martha Delap

30 minut Jamiego w telewizji

ZwińRozwiń
  • Czwartek 29.03.2018 11:00 Odcinek 40

    kuchnia+

  • Czwartek 29.03.2018 10:30 Odcinek 39

    kuchnia+

  • Środa 28.03.2018 17:30 Odcinek 40

    kuchnia+

  • Środa 28.03.2018 17:00 Odcinek 39

    kuchnia+

  • Środa 28.03.2018 11:00 Odcinek 38

    kuchnia+

  • Środa 28.03.2018 10:30 Odcinek 37

    kuchnia+

  • Wtorek 27.03.2018 17:30 Odcinek 38

    kuchnia+

  • Wtorek 27.03.2018 17:00 Odcinek 37

    kuchnia+

  • Wtorek 27.03.2018 11:00 Odcinek 36

    kuchnia+

  • Wtorek 27.03.2018 10:30 Odcinek 35

    kuchnia+

  • Poniedziałek 26.03.2018 17:30 Odcinek 36

    kuchnia+

  • Poniedziałek 26.03.2018 17:00 Odcinek 35

    kuchnia+

Multimedia

Twórcy

  • Zoë Collins Producent
  • Martha Delap Reżyseria

Opis programu

ZwińRozwiń

Jamie Oliver przygotowuje smakowite dania w 30 minut. Gospodarz twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Jego zdaniem odpowiedzią na stale przyspieszające tempo życia jest zmiana sposobu gotowania: inaczej gotuje się w weekendy, inaczej w tygodniu, gdy na przygotowanie posiłku jest niewiele czasu. Jamie dzieli się z widzami doświadczeniem i radami, zachęcając do samodzielnego przygotowywania posiłków.

To naprawdę szybkie, smakowite gotowanie dla zajętych ludzi - mówi Jamie Oliver o swoim najnowszym programie, w którym w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki. Jak dotrzymać mu kroku? Jamie zdradza tajemnicę - podstawa to świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sprytnych sztuczek. Aby nie spędzać w kuchni więcej czasu niż to konieczne, należy gotować inteligentnie i używać wszystkich zmysłów: czuć zapachy, słyszeć przypalający się tłuszcz i? mieć oczy z tyłu głowy. Zdaniem Jamiego odpowiedzią na stale przyspieszające tempo życia jest zmiana sposobu gotowania: inaczej gotujemy w leniwe weekendy, inaczej w tygodniu, gdy na przygotowanie posiłku nie chcemy poświęcić więcej niż pół godziny. Jamie w swoim najnowszym programie dzieli się z widzami swoim doświadczeniem i radami, chcąc, jak zwykle, zachęcić do samodzielnego przygotowywania posiłków. To powrót do starych inspirujących programów Olivera, z jedną różnicą: w programie nie ma montażu - wszystkie dania są przygotowywane faktycznie w pół godziny - od samego początku do wydania talerzy na stół. Przy realizacji programu pracowali najlepsi brytyjscy operatorzy, którzy wykorzystywali najnowsze technologie. Program, który był kręcony w nowoczesnej kuchni, która stanowi jednak tylko tło do działań Jamiego, jest prawdziwą uczta dla widzów. "Jeśli chcesz naprawdę zjeść coś pysznego, co szybko przygotujesz, rób dokładnie to, co mówię. Podpowiem ci co kupić, kiedy włączyć piekarnik i jak krok po kroku przygotować potrawy. Jeśli będziesz się stosować do moich instrukcji, bez trudu przygotujesz obiad w pół godziny" - przekonuje Jamie Oliver.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×