Atelier smaku na mazurskim szlaku

Polska 2012

Tym razem Jolanta Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury. Odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych.

Czas trwania:13 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Atelier smaku na mazurskim szlaku w telewizji

Opis programu

Znani wegetarianie - Jola Słoma i Mirek Trymbulak bogatsi w doświadczenia we wprowadzaniu wegańskiej i bezglutenowej diety w sopockich i gdańskich restauracjach tym razem wyruszają na Warmię i Mazury. W programie odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych.Jola i Mirek jedzą pyszne potrawy w warmińsko-mazurskiej urokliwej krainie lasów i jezior. W każdym odcinku prezentują kucharzy, którzy gotują z miłością i zaangażowaniem, tak aby zadowolić największych smakoszy. Odwiedzą m.in. Ostródę, Podzamcze i Iławę, gdzie w sezonie żeglarze i turyści chętnie korzystają z lokalnej gastronomii. Na specjalnej mapie miejsc, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie, pojawią się kolejne restauracje i hotele. To właśnie w nich prowadzący program wraz z szefami kuchni opracowali potrawy dla osób o specjalnych potrzebach kulinarnych, ale tak skomponowane, aby były ciekawe również dla pozostałych klientów – w tym ryżowe roladki z kapustą i grzybami, kukurydziane spaghetti z pesto czy lody żurawinowo-bananowe.