ATELIER SMAKU na Sycylii

Polska 2011

Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by zwiedzić ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę i dżemy, a także warzywa, które trafiają na polskie stoły.

Czas trwania:4 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn poradnikowy

ATELIER SMAKU na Sycylii w telewizji

  • Jola Słoma

    Prowadzący

  • Mirosław Trymbulak

    Prowadzący

Opis programu

Nowy rok dla "Atelier Smaku" to czas podróży dalekich i bliskich. W ósmej serii autorzy programu - projektanci mody i wegetarianie Jola Słoma i Mirek Trymbulak wybiorą się na Sycylię, by osobiście sprawdzić, jak rosną i dojrzewają na słońcu warzywa i owoce. W swojej podróży odwiedzają ekologiczne gospodarstwa, które produkują wyśmienitą oliwę, dżemy z mandarynek, cytryn i czerwonych pomarańczy, a także świeże pomidory, karczochy, fenkuły i wiele innych warzyw, które po kilku dniach od zerwania trafiają na nasze polskie stoły. "Atelier Smaku na Sycylii" to kolejna, dobrze zaprojektowana uczta nie tylko dla wegetarian ale także miłośników ekologicznych smaków ... Gospodarze programu, Jola Słoma i Mirek Trymbulak, są wegetarianami, projektami mody i autorami trzech książek "Nakarmić duszę", "Ubrać duszę" i " Atelier Smaku".