ATELIER SMAKU na szlaku
Polska 2011
Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście.
Czas trwania:13 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
ATELIER SMAKU na szlaku w telewizji
Jola Słoma
Prowadzący
Mirek Trymbulak
Prowadzący
Opis programu
"Atelier Smaku" to pierwszy program kulinarny w całości poświęcony kuchni wegetariańskiej. Gospodarzami są Jola Słoma i Mirek Trymbulak, wegetarianie, projektanci mody, autorzy dwóch książek " Nakarmić duszę" i "Ubrać duszę". W swoim programie odkryją przed widzami cudowny świat kuchni, w której nie ma miejsca na mięso i pokażą, jak wielką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. W "Atelier Smaku" widzowie przekonają się, że kuchnia wegetariańska nie musi być pracochłonna i droga, prowadzący podkreślają, znany często tylko medycynie naturalnej, aspekt zdrowotny niektórych produktów, prezentują mało znane produkty i ich historię. Program jest doskonałą podpowiedzą dla osób zapracowanych, które pragną szybko przygotować zdrowy i smaczny posiłek. Słoma i Trymbulak prezentują często dwa sposoby przygotowania dań - całkiem prosty i bardziej wyrafinowany, dzięki zastosowaniu różnych przypraw i dodatków. Gospodarze "Atelier Smaku" odwiedzają także ekologiczne farmy w Polsce i za granicą i goszczą u siebie w programie ciekawych gości: aktorów, gwiazdy estrady, lekarzy, dietetyków i sportowców. Wśród nich znajda się m.in. Maciej Miecznikowski, Michael Timothy, Aleksandra Kolebiak czy Lucinda Drayton.