Polska 0
Dwaj mistrzowie kuchni rywalizują w nauce sztuki gotowania. W ciągu jednego wieczoru mają za zadanie nauczyć uczestnika podstaw wystarczających do wydania kolacji dla przyjaciół.
Środa 14.07.2010 13:30 Odcinek 12
Sobota 10.07.2010 23:35 Odcinek 12
Sobota 10.07.2010 16:55 Odcinek 12
Środa 07.07.2010 13:30 Odcinek 11
Sobota 03.07.2010 23:20 Odcinek 11
Sobota 03.07.2010 17:00 Odcinek 11
Środa 30.06.2010 13:30 Odcinek 10
Niedziela 27.06.2010 00:15 Odcinek 10
Sobota 26.06.2010 17:00 Odcinek 10
Środa 23.06.2010 13:30 Odcinek 9
Sobota 19.06.2010 23:15 Odcinek 9
Sobota 19.06.2010 17:00 Odcinek 9
Mistrzowie kuchni, Marcin Budynek oraz Artur Grajber, w ciągu jednego wieczoru mają za zadanie nauczyć amatora podstaw gotowania wystarczających do wydania eleganckiej kolacji dla przyjaciół. Uczestnik musi przygotować cztery potrawy. Przepis pierwszego mistrza adept sztuki kulinarnej wykonuje pod opieką drugiego kucharza, po czym role odwracają się. Zaproszeni przez uczestnika goście oceniają potrawy. Po podliczeniu punktacji prowadzący program ogłasza, które danie było najsmaczniejsze, a tym samym który z kucharzy wygrał.
W "Coolinaria" dwóch charyzmatycznych szefów kuchni rywalizuje ze sobą w trudnej sztuce? nauki gotowania. W każdym odcinku nasi mistrzowie kuchni - Marcin Budynek oraz Artur Grajber - dostają w swoje ręce jednego bohatera, który w kuchni jest zupełnie "zielony". W ciągu jednego wieczoru mają za zadanie nauczyć go podstaw gotowania, wystarczających do wydania eleganckiej kolacji dla przyjaciół. Dla wytrawnych mistrzów współpraca z całkowitym amatorem może się okazać sporym wyzwaniem, ale w ich królestwie nie ma taryfy ulgowej. Bohater każdego odcinka, dla gości których zaprosił, musi przygotować prawdziwą ucztę z czterech potraw (przystawka, pierwsze i drugie danie oraz deser). Musi się także postarać, by dla jego bliskich zjedzenie przyrządzonych przez niego dań nie było drogą przez mękę lub nie skończyło się problemami żołądkowymi? Każdy z szefów kuchni podaje przepisy na dwie potrawy. Przepis pierwszego mistrza bohater wykonuje pod okiem drugiego, po czym role odwracają się: drugi kucharz przekazuje swój przepis, a pierwszy czuwa nad jego wykonaniem. Po przyrządzeniu wszystkich czterech potraw następuje finał - kolacja, w czasie której goście zaproszeni przez świeżo upieczonego adepta sztuki kulinarnej mogą ocenić jego postępy. Po kolacji goście punktują zaserwowane dania w skali od 1 do 10. Prowadzący, po podsumowaniu punktacji, ogłasza, która potrawa najbardziej smakowała gościom, a tym samym - który mistrz kuchni okazał się lepszy w tym odcinku programu. "Coolinaria" to przede wszystkim fenomenalna zabawa i rozrywka, odbiegająca od formuły programu kulinarnego: nie tylko poznajemy tajemnice tworzenia najznakomitszych potraw, ale przede wszystkim śledzimy rywalizację mistrzów na polu edukowania opornych kulinarnych nowicjuszy. Rywalizację tym ciekawszą, że różne jest podejście mistrzów do swojego fachu i różnią się ich osobowości.
Telemagazyn co piątek razem z:
POLSKA Dziennik Zachodni Głos Wielkopolski Gazeta Wrocławska Dziennik Bałtycki Dziennik Łódzki Kurier Lubelski Gazeta Krakowska