Dziki obiad Łukasza Łuczaja

Polska 2011

Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem.

  • Czas trwania: 13 minut, Gatunek: Magazyn poradnikowy

Dziki obiad Łukasza Łuczaja w telewizji

ZwińRozwiń
  • Niedziela 25.03.2018 07:00 Odcinek 8

    kuchnia+

  • Sobota 24.03.2018 07:00 Odcinek 7

    kuchnia+

  • Niedziela 18.03.2018 07:00 Odcinek 6

    kuchnia+

  • Sobota 17.03.2018 07:00 Odcinek 5

    kuchnia+

  • Niedziela 11.03.2018 07:00 Odcinek 4

    kuchnia+

  • Sobota 10.03.2018 07:00 Odcinek 3

    kuchnia+

  • Niedziela 04.03.2018 07:00 Odcinek 2

    kuchnia+

  • Sobota 03.03.2018 07:00 Odcinek 1

    kuchnia+

  • Niedziela 26.11.2017 07:00 Odcinek 8

    kuchnia+

  • Sobota 25.11.2017 07:00 Odcinek 7

    kuchnia+

  • Niedziela 19.11.2017 07:00 Odcinek 6

    kuchnia+

  • Sobota 18.11.2017 07:00 Odcinek 5

    kuchnia+

Multimedia

Opis programu

Łukasz Łuczaj pokaże, jak przygotować proste i smaczne dania z dzikich roślin jadalnych. Za jadalne uznawane są te gatunki roślin, które nie są trujące, a pewne ich części, takie jak: liście, korzenie, kłącza, owoce lub nasiona można spożywać. Ich wartość odżywcza i smakowa jest zróżnicowana. Zależy głównie od gatunku i wieku rośliny, starsze pędy i liście są zwykle włókniste i mniej smaczne. Znaczenie ma też miejsce występowania, kondycja rośliny, metody zbioru i przechowywania oraz oczywiście sposób przyrządzenia.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

    Ocena społeczności: - Głosów: 0

    Hity dnia

    Wszystkie hity »

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×