Dziwaczne potrawy: smakowite miasta

Tajpej: śmierdzące tofu i żelazne jaja,

Andrew dociera do kulinarnej mekki Tajwanu - Tajpej. Znajdzie śmierdzące tofu w górskiej fabryce, pozna sekret zamiany jajek w twarde jak stal jedzenie uliczne i opanuje sztukę przygotowania makaronu.

  • Gatunek: Turystyka

Dziwaczne potrawy: smakowite miasta w telewizji

ZwińRozwiń

Opis programu

ZwińRozwiń

Andrew Zimmern zabierze widzów do najbardziej smakowitych miejsc na świecie. W Atenach skosztuje tradycyjnych greckich potraw, takich jak nadziewane liście winogron, musaka czy spanakopita. Następnie uda się do Florencji, by delektować się prawdziwym capuccino oraz - oczywiście - włoskimi lodami. Andrew ze smakiem spałaszuje bagietki i naleśniki w Paryżu, zanim wybierze się przez Kanał La Manche do Londynu na starą dobrą niedzielną pieczeń. Następnie wykona skok przez wielką wodę, by w Bostonie zajadać się zupą z owoców morza i białą rybą.

Andrew dociera do kulinarnej mekki Tajwanu - Tajpej. Znajdzie tam śmierdzące tofu w górskiej fabryce, pozna sekret zamiany jajek w twarde niczym stal jedzenie uliczne i opanuje sztukę przygotowania najdłuższego i najmocniejszego makaronu.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

    Ocena społeczności: - Głosów: 0

    Hity dnia

    Wszystkie hity »

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×