Ewa gotuje

Polska

Program Ewy Wachowicz, w którym autorka pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi przy jednoczesnym zachowaniu polskiej tradycji.

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Ewa gotuje w telewizji

Opis programu

Zapraszamy na autorski program kulinarny Ewy Wachowicz, w którym pokaże ona jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi przy jednoczesnym zachowaniu polskiej tradycji. Zobaczymy nie tylko jak przygotowuje ona potrawy w swojej kuchni i dekoruje stół, ale razem z Ewą Wachowicz wybierzemy się do jej ulubionych delikatesów, zrobimy zakupy na Starym Kleparzu w Krakowie, odwiedzimy targ staroci i żydowski Plac Nowy na Kazimierzu. Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej - Ewa Wachowicz zaprasza w nim na swoją Wigilię. W programie pojawią się postne potrawy z rodzinnego domu pani Ewy. Na świątecznym stole sianko i opłatki, na choince fantazyjne bombki i anioły. Przygotowania do tej szczególnej wieczerzy Ewa zacznie od grzybów, bo bez nich nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. "Suszone leśne grzyby dodaję do niemal wszystkich potraw wigilijnych: robię z nimi nie tylko uszka czy pierogi, ale także kapustę i kaszę, a prawdziwki dorzucam nawet do czerwonego barszczu" - mówi autorka "Ewa gotuje". Telewidzowie zobaczą jak od podstaw przygotować postny barszcz, jak wybrać wigilijnego karpia i pozbyć się przykrego smaku i zapachu mułu. Na deser wspaniały tort, bo przecież w Wigilię Ewa ma imieniny! Ewa Wachowicz, zdobywczyni tytułu Miss Polonia 1992 oraz m.in. trzecia wicemiss świata w konkursie Miss World 1992, od kilku lat z powodzeniem zajmuje się produkcją programów telewizyjnych, poświęconych sztuce kulinarnej. Od 1998 roku na antenie telewizyjnej Dwójki goszczą produkowane przez nią "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza", a dla telewizji Polsat przygotowywała magazyn o ciastach i innych pysznościach pt. "Domowa kawiarenka", który prowadził Tadeusz Gwiaździński. Na naszej antenie po raz pierwszy Ewa Wachowicz wystąpi w roli gospodyni magazynu kulinarnego.

Powiązane artykuły