Gwiazdy od kuchni

Polska 2018

Jest znanym aktorem oraz prekursorem stand-upu w Polsce. Poza występami na scenie uwielbia też dobrze zjeść. Za czasów studenckich do zaspokojenia głodu wystarczyły mu tosty z serem i szynką oraz parówki z musztardą.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Gwiazdy od kuchni w telewizji

Galeria

Gwiazdy od kuchni - Program
Gwiazdy od kuchni - Program
Gwiazdy od kuchni - Program
Gwiazdy od kuchni - Program
Gwiazdy od kuchni - Program
Gwiazdy od kuchni - Program
Gwiazdy od kuchni - Program
Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Gwiazdy od kuchni - Program
  • Katarzyna Bosacka

    Prowadzący

Opis programu

Jak mieszkają celebryci? W co się ubierają i jak spędzają wolny czas ludzie znani z mediów? To interesuje nas od zawsze! Katarzyna Bosacka postanowiła pójść dalej i podpatrzyć, co gotują nasi ulubieńcy z pierwszych stron gazet. Zapyta ich też o kulinarne wspomnienia z rodzinnego domu i z podróży, o anegdoty i ciekawostki związane z ...garami. Nasza prowadząca zaprasza aktorów, dziennikarzy i prezenterów. Razem z nimi pichci i gotuje, doradza im i wymienia się sprawdzonymi, doskonałymi przepisami. Kolejny sezon Gwiazd od kuchni to kolejne niespodzianki. Robert Biedroń uwierzy, że gotowanie jest OK, Małgorzata Foremniak będzie namawiała Kasię Bosacką do gotowania zgodnie z zasadmi kuchni pięciu przemian. Poznamy kulinarne fascynacje Ewy Gawryluk, która na naszych oczach przygotuje babkę ziemniaczaną. A czym zaskoczy Monika Pyrek? Czy będzie to prawdziwie mistrzowska kuchnia? O tym przekonacie się oglądając "Gwiazdy od kuchni". Jest znanym aktorem oraz prekursorem stand-upu w Polsce. Poza występami na scenie uwielbia też dobrze zjeść. Za czasów studenckich do zaspokojenia głodu wystarczyły mu tosty z serem i szynką oraz parówki z musztardą. Na szczęście gusta nieco się zmieniają. Dziś Rafał Rutkowski zajada się bardziej wyszukaną kuchnią. Jego podniebienie zdobyły dania szwedzkie, a to wszystko dzięki ukochanej żonie, która na co dzień przyrządza je w ich rodzinnym domu. Jakimi przepisami Rafał pochwali się w kuchni Kasi? Dziś ulubioną przystawką Rafała nie są już studenckie tosty, ale bardziej wytworne ostrygi. W kuchni Kasi pokaże, jak prawidłowo otwierać te afrodyzjaki i z czym je najlepiej podawać. Druga potrawa będzie połączeniem kuchni polsko-szwedzkiej. Prawdziwym hitem okażą się śledzie z cebulą i żurawiną. Takimi słodko-słonymi śledziami zachwycają się Szwedzi. Czy posmakują również polskim podniebieniom? Zwieńczeniem tego kulinarnego spotkania będzie prawdziwie królewski deser. Podobno ostatnim daniem, które Rafał chciałby zjeść przed śmiercią, byłby tort bezowy. Kasia specjalnie dla swojego gościa wybrała sprawdzony przepis na bezę z ajerkoniakowym nadzieniem oraz wiśniami.