Hell's Kitchen - piekielna kuchnia

Hell's Kitchen - piekielna kuchnia, Polska 2015

Uczestników programu czeka mordercza praca w najgorętszej i najbardziej piekielnej kuchni w Polsce. Muszą oni mieć mocne nerwy, bo czekają ich stres, walka i emocje bliskie temperatury wrzenia.

  • Czas trwania: 90 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Reżyseria: Jan Kępiński, Michał Brożonowicz
  • Prowadzący: Wojciech Modest Amaro

Hell's Kitchen - piekielna kuchnia w telewizji

ZwińRozwiń
  • Wtorek 10.03.2015 20:05 Odcinek 1 (Sezon 3)

    Polsat

  • Sobota 06.09.2014 17:15

    Polsat

  • Sobota 16.08.2014 17:15 Odcinek 7

    Polsat

Multimedia

Prowadzący

  • Wojciech Modest Amaro

Twórcy

  • Jan Kępiński Reżyseria
  • Michał Brożonowicz Reżyseria

Opis programu

ZwińRozwiń

W trzeciej odsłonie „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia” czternastu nowych gladiatorów stanie na kulinarnej arenie i stoczy najgorętszą walkę wiosennego sezonu. Przed nimi mordercza praca w najbardziej piekielnej kuchni w Polsce. A w ostrej rywalizacji konkurujących zawodników wesprą gwiazdy telewizji. Po raz pierwszy w polskiej edycji „Hell’s Kitchen”, znani i lubiani połączą swoje siły z uczestnikami i staną z nimi do rywalizacji w kuchni! Które gwiazdy lubią gotować i odważą się podjąć wyzwanie w kuchni szefa Amaro? Czy sprostają wysokim wymaganiom? A kogo ze znanych kulinarne zmagania przerastają? O tym przekonamy się już wiosną! Gwiazdorskie będzie także nowe menu restauracji „Hell’s Kitchen”, sygnowanej nazwiskiem szefa kuchni Atelier Amaro - jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką "Czerwonego przewodnika" Michelin oraz czterema czapkami i tytułem Szefa Roku, przyznawanymi przez informator „Gault&Millau”. Czternastu śmiałków zostanie całkowicie odizolowanych od świata na 10 tygodni. Bez telefonów komórkowych, radia, telewizji, internetu, zegarków i możliwości kontaktowania się z bliskimi, zamieszkają w ekskluzywnym apartamencie i będą pracować w "Piekielnej Kuchni", a wszystkie poczynania odważnych adeptów sztuki kulinarnej walczących o 100 tysięcy złotych i pracę w restauracji Wojciecha Modesta Amaro będą śledziły kamery.

Wiosną w restauracji „Hell’s Kitchen”, pojawi się także nowe, gwiazdorskie menu sygnowane nazwiskiem szefa kuchni Atelier Amaro - jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką "Czerwonego przewodnika" Michelin oraz czterema czapkami i tytułem Szefa Roku, przyznawanymi przez informator „Gault&Millau”.

To nie jest program dla słabeuszy. Kulinarny kunszt, wyścig z czasem, gigantyczny stres i presja. Emocje na granicy histerii, walka z sobą w dążeniu do przygotowania perfekcyjnego dania. To i wiele innych wyzwań czeka za drzwiami najsłynniejszej restauracji na świecie „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia”. Kto wytrzyma presję, jaką będzie wywierać na uczestnikach Wojciech Modest Amaro - polski Gordon Ramsay? Kogo pochwali, a kogo zmiażdży? „Hell’s Kitchen” błyskawicznie osiągnął międzynarodowy sukces. Do dziś format zrealizowano w 15 krajach na całym świecie, m.in. w: Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych, Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji, Litwie, Ukrainie. Amerykańska wersja jest fenomenem na skalę światową. Zrealizowano aż 11 sezonów, w których gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Z 11 sezonów, co najmniej jeden został sprzedany do każdego kraju na naszym globie. Teraz nadszedł czas na polską edycję! Uczestników programu „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia”, wybranych w drodze castingu, czeka mordercza praca w najgorętszej i najbardziej piekielnej kuchni w Polsce. Muszą mieć mocne nerwy, bo czeka ich stres, walka i emocje bliskie temperatury wrzenia. Nie muszą być zawodowcami, ale muszą mieć pasję do gotowania, która będzie tak silna, że przesłoni wszystko. Muszą udowodnić, że są wytrzymali psychicznie, potrafią pracować w zespole i mają predyspozycje do pracy z perfekcyjnym i wyjątkowo wymagającym szefem kuchni. Muszą być gotowi na falę miażdżącej krytyki. Na początek uczestnicy w błyskawicznym tempie będą musieli przygotować popisowe danie. Następnie zostaną podzieleni na dwie grupy: Niebieskich i Czerwonych, i od tej chwili rozpocznie się zacięta walka między zespołami w kuchni. Będą musieli poradzić sobie z paraliżującym stresem i spełnić oczekiwania gości restauracji „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia”. A co jeszcze trudniejsze, sprostać wysokim standardom bezwzględnie perfekcyjnego szefa, który będzie oceniał smak, styl, wygląd serwowanych dań oraz umiejętności techniczne i pracę zespołową. Najgorsi zostaną stopniowo eliminowani z gry. Ci, którzy zostaną, odczują na własnej skórze, jak smakuje krytyka i upokorzenie. Uczestnicy show na pewno będą ambitni, przekonani o swoim talencie i doświadczeniu. Ale czy wystarczy im motywacji i woli walki, by to udowodnić? Polski Gordon Ramsay z pewnością zweryfikuje ich umiejętności i zdecyduje, kto zasłuży na wielką życiową szansę. Zwycięzca programu „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia” otrzyma 100 tys. złotych nagrody i ofertę pracy w restauracji Wojciecha Modesta Amaro. „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia” produkuje dla Telewizji Polsat firma Jake Vision.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×