Inspektorzy od żywności

Food Inspectors, Wielka Brytania 2013

Inspektorzy żywności zdradzają, na co uważać powinni konsumenci, aby mieć pewność, że kupowane przez nich produkty nie są zafałszowane. Nie zabraknie porad, jak wybierać zdrową żywność.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Rozrywka/Lifestyle

Inspektorzy od żywności w telewizji

Galeria

Inspektorzy od żywności - Program
Inspektorzy od żywności - Program
Inspektorzy od żywności - Program
Inspektorzy od żywności - Program
Inspektorzy od żywności - Program
  • Inspektorzy od żywności - Program
  • Inspektorzy od żywności - Program
  • Inspektorzy od żywności - Program
  • Inspektorzy od żywności - Program
  • Inspektorzy od żywności - Program

Opis programu

Grupa inspektorów żywności zdradza czy można mieć zaufanie do branży spożywczej. Stoją na straży dobrego jedzenia i zdradzają na co uważać powinni konsumenci aby mieć pewność, że kupowana przez nich żywność nie jest zafałszowana. Nie zabraknie porad jak wybierać zdrową żywność w dobrej cenie i jak uważać na speców od marketingu. Jeśli "na mieście" dopadnie Was głód - uważajcie, co jecie! W Wielkiej Brytanii tygodniowo notuje się ok. 20 tysięcy zatruć, a ok. 20 osób rocznie umiera z tego powodu! Na szczęście są Inspektorzy od żywności, którzy kontrolują punkty gastronomiczne, ścigają szefów nieprzestrzegających zasad higieny a nawet…zamykają krnąbrne lokale! Dziś zobaczycie coś strasznego: restauracje, w których roi się od robali i myszy! Czy szefowie poradzą sobie na czas z wysprzątaniem kuchni, zabezpieczeniem składników i usunięciem robactwa? Odwiedzimy też hotelowa kuchnię, w której przechowuje się…skremowane kurze skrzydełko. Inspektorzy wezmą pod lupę kolejną groźną bakterię: Cantylobakter. Wraz z inspektorami odwiedzimy też biuro informatyczne. Czy uwierzycie, że w klawiaturze komputera może się znajdować 100 razy więcej zarazków, niż na kuchennym stole?! A jak zareagujecie na wiadomość, że na biurku u kobiet jest 4 razy więcej zarazków niż u mężczyzn! Pamiętajcie: czyśćcie klawiatury Waszych komputerów, odkażajcie komórki - one też "lubią się" z bakteriami. Jeśli zabieracie do pracy lunch-boxy to przechowujcie je w lodówce! I używajcie mikrofalówek! To tylko niektóre porady naszych znajomych Inspektorów."