Jakubiak lokalnie

Święta, Polska 2013

Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach.

  • Czas trwania: 25 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Prowadzący: Tomasz Jakubiak

Jakubiak lokalnie w telewizji

ZwińRozwiń
  • Poniedziałek 24.04.2017 02:00 Odcinek 5

    kuchnia+

  • Niedziela 23.04.2017 02:00 Odcinek 4

    kuchnia+

  • Sobota 22.04.2017 02:00 Odcinek 3

    kuchnia+

  • Piątek 21.04.2017 02:00 Odcinek 2

    kuchnia+

  • Czwartek 20.04.2017 02:00 Odcinek 1

    kuchnia+

  • Środa 15.03.2017 18:00 Odcinek 6

    kuchnia+

  • Wtorek 14.03.2017 18:00 Odcinek 5

    kuchnia+

  • Poniedziałek 13.03.2017 18:00 Odcinek 4

    kuchnia+

  • Piątek 10.03.2017 18:00 Odcinek 3

    kuchnia+

  • Czwartek 09.03.2017 18:00 Odcinek 2

    kuchnia+

  • Środa 08.03.2017 18:00 Odcinek 1

    kuchnia+

  • Czwartek 02.02.2017 02:00 Odcinek 6

    kuchnia+

Multimedia

Prowadzący

  • Tomasz Jakubiak

Opis programu

ZwińRozwiń

Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. Gospodarz pokaże, jak wykorzystać w kuchni kozi ser, czy znakomity dojrzewający kindziuk. Zdradzi, co można wyczarować z cebuli, jak szybko przygotować piróg biłgorajski, czyli krupniak, a także z czym najlepiej smakuje żydowski czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów.

Tomek Jakubiak odkrywa na nowo i inspiruje się smakołykami z różnych miejsc w Polsce. Każdy odcinek jest wizytą w innym zakątku kraju, gdzie kucharz poszukuje ciekawostek kulinarnych i wybiera produkt, bądź potrawę najbardziej charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. Najwybitniejsi kucharze świata kreujący trendy światowej gastronomii gotują z lokalnych składników i przygotowują potrawy w zależności od sezonu. Zgodnie z filozofią słynnych szefów kuchni na świecie, „Jakubiak lokalnie” jest swoistą podróżą w poszukiwaniu smaków, zarówno tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze, jak i tych zapomnianych czy niedocenionych. Jakubiak pokaże, jak wykorzystać w kuchni kozi ser, czy znakomity dojrzewający kindziuk. Tomek zdradzi, co można wyczarować z cebuli, jak szybko przygotować piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje żydowski czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×