Jakubiak lokalnie

Polska 2013

Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Jakubiak lokalnie w telewizji

Galeria

Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Jakubiak lokalnie - Program
  • Tomasz Jakubiak

    Prowadzący

Opis programu

Tomek Jakubiak odkrywa na nowo i inspiruje się smakołykami z różnych miejsc w Polsce. Każdy odcinek jest wizytą w innym zakątku kraju, gdzie kucharz poszukuje ciekawostek kulinarnych i wybiera produkt, bądź potrawę najbardziej charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. Najwybitniejsi kucharze świata kreujący trendy światowej gastronomii gotują z lokalnych składników i przygotowują potrawy w zależności od sezonu. Zgodnie z filozofią słynnych szefów kuchni na świecie, „Jakubiak lokalnie” jest swoistą podróżą w poszukiwaniu smaków, zarówno tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze, jak i tych zapomnianych czy niedocenionych. Jakubiak pokaże, jak wykorzystać w kuchni kozi ser, czy znakomity dojrzewający kindziuk. Tomek zdradzi, co można wyczarować z cebuli, jak szybko przygotować piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje żydowski czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.