Jakubiak lokalnie

Polska 2014

Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach.

  • Czas trwania: 24 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Prowadzący: Tomasz Jakubiak

Jakubiak lokalnie w telewizji

ZwińRozwiń
  • Środa 19.04.2017 02:00 Odcinek 12 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Wtorek 18.04.2017 18:00 Odcinek 12 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Wtorek 18.04.2017 02:00 Odcinek 11 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Poniedziałek 17.04.2017 18:00 Odcinek 11 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Poniedziałek 17.04.2017 02:00 Odcinek 10 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Niedziela 16.04.2017 02:00 Odcinek 9 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Sobota 15.04.2017 02:00 Odcinek 8 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Piątek 14.04.2017 18:00 Odcinek 10 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Piątek 14.04.2017 02:00 Odcinek 7 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Czwartek 13.04.2017 18:00 Odcinek 9 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Czwartek 13.04.2017 02:00 Odcinek 6 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Środa 12.04.2017 18:00 Odcinek 8 (Sezon 3)

    kuchnia+

Multimedia

Prowadzący

  • Tomasz Jakubiak

Opis programu

ZwińRozwiń

Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych. Wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. W trzecim sezonie serii gospodarz sprawdzi, jak powstają polskie sery pleśniowe i tradycyjne jogurty, jakie zioła można znaleźć w Polsce, a także na czym polega tajemnica smaku słynnego na całym świecie miodu pitnego.

Tomek Jakubiak odkrywa na nowo i inspiruje się smakołykami z różnych miejsc w Polsce. Każdy odcinek jest wizytą w innym zakątku kraju, gdzie kucharz poszukuje ciekawostek kulinarnych i wybiera produkt, bądź potrawę najbardziej charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. Najwybitniejsi kucharze świata kreujący trendy światowej gastronomii gotują z lokalnych składników i przygotowują potrawy w zależności od sezonu. Zgodnie z filozofią słynnych szefów kuchni na świecie, „Jakubiak lokalnie” jest swoistą podróżą w poszukiwaniu smaków, zarówno tych mocno zakorzenionych w naszej kulturze, jak i tych zapomnianych czy niedocenionych. Jakubiak pokaże, jak wykorzystać w kuchni kozi ser, czy znakomity dojrzewający kindziuk. Tomek zdradzi, co można wyczarować z cebuli, jak szybko przygotować piróg biłgorajski, czyli krupniak i z czym najlepiej smakuje żydowski czulent. Przekona, że nie trzeba bać się wieprzowych podrobów, a w specjalnym odcinku zrealizowanym podczas Warsaw Street Food Festival by Tomasz Jakubiak opowie o typowym street foodzie znad Wisły.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

    Ocena społeczności: - Głosów: 0

    Hity dnia

    Wszystkie hity »

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×