Jakubiak - z miłości do lokalności, Polska 2017
Tomek Jakubiak zabiera widzów w niezwykłą, kulinarną podróż po Polsce. Odkrywa na nowo polskie produkty i inspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań.
Piątek 05.02.2021 02:00 Odcinek 1
Sobota 06.02.2021 02:00 Odcinek 2
Niedziela 07.02.2021 02:05 Odcinek 3
Poniedziałek 08.02.2021 02:00 Odcinek 4
Wtorek 09.02.2021 02:05 Odcinek 5
Środa 10.02.2021 02:10 Odcinek 6
Czwartek 11.02.2021 02:00 Odcinek 7
Piątek 12.02.2021 02:00 Odcinek 8
Sobota 13.02.2021 02:00 Odcinek 9
Niedziela 14.02.2021 02:05 Odcinek 10
Poniedziałek 15.02.2021 02:00 Odcinek 11
Czwartek 18.02.2021 02:00 Odcinek 14
Tomasz Jakubiak odkrywa przed widzami nowe, zaskakujące smaki rodzimej kuchni. Po raz drugi wyrusza w podróż po Polsce, aby odkryć bogactwo regionalnych produktów. Odwiedzi między innymi: gospodarstwo "Kaszubska Koza", w którym dowie się, w jaki sposób powstaje ser "pijana koza", oraz rodzinny interes "Pstrąg Pustelnia", gdzie pozna tajniki wędzenia ryb.
Tomek Jakubiak zabiera widzów w niezwykłą, kulinarną podróż po Polsce. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury z zielonych pomidorów, kartacze czy bliny żmudzkie, a także co niezwykłego mają w sobie kabanosy z Andrychowa i kamiennogórski ser pleśniowy. Prowadzący odkrywa na nowo polskie produkty i inspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań.
Telemagazyn co piątek razem z:
POLSKA Dziennik Zachodni Głos Wielkopolski Gazeta Wrocławska Dziennik Bałtycki Dziennik Łódzki Kurier Lubelski Gazeta Krakowska