Jakubiak - z miłości do lokalności

Jakubiak - z miłości do lokalności, Polska 2017

Tomek Jakubiak zabiera widzów w niezwykłą, kulinarną podróż po Polsce. Odkrywa na nowo polskie produkty i inspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań.

  • Czas trwania: 24 minut, Gatunek: Magazyn poradnikowy
  • Reżyseria: Paweł Kwiatkowski

Jakubiak - z miłości do lokalności w telewizji

ZwińRozwiń
  • Poniedziałek 03.02.2020 09:00 Odcinek 2 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Poniedziałek 10.02.2020 09:00 Odcinek 3 (Sezon 3)

    kuchnia+

  • Poniedziałek 17.02.2020 09:00 Odcinek 4 (Sezon 3)

    kuchnia+

Multimedia

Twórcy

  • Paweł Kwiatkowski Reżyseria

Opis programu

ZwińRozwiń

Tomasz Jakubiak zaprasza widzów w kulinarną podróż po Polsce, podczas której przedstawia smaki zakorzenione w naszej kulturze. Gospodarz odkrywa na nowo polskie produkty i inspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań. W nowej serii kucharz pokazuje między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku z sosem piernikowym i łazankami, prażuchy poznańskie z mięsem i sosem, a także paszteciki z krupniokiem i barszczem z pieczonych buraków.

Tomek Jakubiak zabiera widzów w niezwykłą, kulinarną podróż po Polsce. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury z zielonych pomidorów, kartacze czy bliny żmudzkie, a także co niezwykłego mają w sobie kabanosy z Andrychowa i kamiennogórski ser pleśniowy. Prowadzący odkrywa na nowo polskie produkty i inspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×