Jesienne atelier smaku
Polska 2009
Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Jola Słoma i Mirek Trymbulak zaproponują nowe przepisy pełne jesiennych kolorów i aromatów.
Czas trwania:8 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Jesienne atelier smaku w telewizji
Jola Słoma
Prowadzący
Mirek Trymbulak
Prowadzący
Opis programu
Jola Słoma i Mirek Trymbulak zaproponują nowe przepisy pełne jesiennych kolorów i aromatów. Składnikami ich dań będą głównie produkty, które można znaleźć w przydomowym ogródku lub na pobliskim targu. W menu znajdą się m.in. przepisy na babkę ziemniaczaną z suszonymi pomidorami i karczochami, pasztet z grochu i brukselki z kurkami podawany z jarzębiną i z chrzanem, gołąbki w liściach chrzanu w ciepłych jeżynach z imbirem czy aksamitna zupa z dyni z zakrapiana konfiturą z wiśni z miętą.