Klasztorne smaki Remigiusza Rączki

Klasztorne smaki Remigiusza Rączki, Polska 2020

Szef kuchni Remigiusz Rączka odwiedza zgromadzenia zakonne w różnych regionach Polski. W programie przygotowuje dania między innymi z wytwarzanych przez zakonników produktów.

  • Czas trwania: 25 minut, Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Prowadzący: Remigiusz Rączka

Klasztorne smaki Remigiusza Rączki w telewizji

ZwińRozwiń
  • Niedziela 08.11.2020 09:30

    TVP 1

Prowadzący

  • Remigiusz Rączka

Opis programu

ZwińRozwiń

Popularny i lubiany, pochodzący ze Śląska szef kuchni Remigiusz Rączka odwiedza zgromadzenia zakonne w różnych regionach Polski. W programie przygotowuje dania między innymi z wytwarzanych przez zakonników produktów. Również duchowni dzielą się wyjątkowymi przepisami, przedstawiając widzom stare receptury przechowywane na co dzień w niedostępnych miejscach za murami klasztorów.

Remigiusz Rączka odwiedza Trzebnicę i najstarsze sanktuarium na Śląsku, którym opiekują się salwatorianie. Poznaje historię św. Jadwigi Śląskiej i reguły Zakonu Towarzystwa Boskiego Zbawiciela. Odwiedza też pobliskie Bagno, gdzie mieści się salwatoriańskie seminarium i gdzie gotuje słynna siostra Aniela. Wspólnie przyrządzają dania według jej przepisu: leczo z makaronem i szarlotkę.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×