Knajpy na kółkach

Food Truck Nation, USA

Mobilna restauracja to doskonały sposób na własny biznes. Szef kuchni Brad Miller podróżuje po Stanach Zjednoczonych w poszukiwaniu najsmaczniejszego, a zarazem najbardziej innowacyjnego jedzenia, które serwują właściciele food truckach.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Knajpy na kółkach w telewizji

Opis programu

Dzięki swoim przemyślanym potrawom, sprytnym ciężarówkom i obecności w mediach społecznościowych, food truck'i stały się ważnymi nośnikami możliwości ekonomicznych i wzrostu, uruchamiając przemysł o wartości 2 miliardów dolarów w miastach w całej Ameryce. Szef kuchni i amator żarcia na kółkach, Brad Miller, podróżuje po kraju w poszukiwaniu najsmaczniejszego, najbardziej innowacyjnego i najnowszego jedzenia z food truck'ów. Poznamy szefów kuchni, którzy nie boją się przekraczać granic i ich klientów, którzy dokładnie na to czekają. Brad Miller jest w Nashville, gdzie zapełnia się tacosami w That Awesome Taco Truck. Potem chwyta na nowo wymyślone indyjskie jedzenie w DesiPDX w Portland w stanie Oregon i japońskie gofry w kształcie ryby nadziewane słodyczami w BeanFish w Seattle.