Kuchenne rewolucje

Kuchenne rewolucje, Polska 2019

Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany.

  • Gatunek: Reality show
  • Prowadzący: Magda Gessler

Kuchenne rewolucje w telewizji

ZwińRozwiń

Multimedia

Prowadzący

  • Magda Gessler

Opis programu

ZwińRozwiń

Jej nazwisko zna cała Polska. A to dlatego, że gdziekolwiek się pojawi, robi rewolucję! I to totalną, w kilka dni. Z brzydkiego – w piękne. Z niesmacznego – w wyborne. Z nieznanego – w najpopularniejsze. Magda Gessler zrewolucjonizowała już setki restauracji w kraju. Dała im i ich właścicielom nowe życie. I ciągle nie odpuszcza.

Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

Już od jedenastu sezonów restauratorzy, którzy nie potrafią poradzić sobie z własnym biznesem, zwracają się o pomoc do Magdy Gessler. Ona nigdy nie odmawia. Wie, że nieudane interesy to też brak spełnienia w życiu osobistym. A harmonia między tymi płaszczyznami to nie tylko piękny sen. To możliwa do spełnienia obietnica, którą Magda Gessler składa. W nowym sezonie „Kuchennych Rewolucji” widzowie poznają historię Karola i Agnieszki, dla których bar typu fast food miał być spełnieniem marzeń o dostatnim życiu. I wszystko na to wskazywało. W dniu otwarcia knajpę wypełniły tłumy gości. Kolejka czekających na stolik zajmowała całą ulicę…Sukces? Niestety, nie. Rozczarowanie gości było na tyle duże, że już nie wrócili. A restauracja zaczęła świeci pustkami. Magda Gessler została wezwana aby uratować resztki złudzeń właścicieli i odbudować ich marzenia o własnym biznesie.

Tymczasem w Warszawie, przy jednej z głównych ulic, od lat mieści się niewielka gruzińska restauracja. Otworzyła ją Zina, której wspaniała kuchnia sprawiła, że było to doceniane miejsce nie tylko przez znawców ale też polecane przez zadowolonych gości. Po śmierci Ziny restauracją zajęły się jej trzy córki. Jednak żadna z nich nie była w stanie włożyć całego serca w restaurację, którą stworzyła ich matka. Magda Gessler musi przywrócić tętno tej knajpie i na nowo ją odrodzić.

Kolejna opowieść dotyczy restauracji węgierskiej, mieszczącej się w Gdańsku. Jej historia sięga czasów PRL-u, kiedy była słynna na całe miasto. O czym dzisiaj przypominają już tylko entuzjastyczne wpisy sprzed dziesięcioleci w księdze pamiątkowej…Wnętrze knajpy też wygląda trochę jak skład zapomnianych staroci. Właściciele nie potrafią odnaleźć się w nowej rzeczywistości. Nie mogą znieść upadku restauracji, którą przed zamknięciem ratują już tylko organizowane stypy i pieniądze zarobione na morzu przez właściciela – marynarza. Jak przywrócić świetność i życie w tym smutnym miejscu? To potrafi tylko Magda Gessler.

Komentarze

Skomentuj
  • Marek-Kucharek (gość)

    Specjalnie dla rewolucji : Wez kupe,miesa byle jakiego,kupe przypraw jak popadnie,dodaj kupe zieleniny nieplukanej,wymieszaj to brudnymi,spoconymi lapskami , od czasu do czasu poprawiajac rozczochrana czupryne,wyrabiaj dlugo,w miedzyczasie mozesz skoczyc do kibla, odlac sie,pamietaj nie myj rak,bo stracisz aromat.Jak kupa masy bedzie wyrobiona,to wez stary olej, sprzed miesiaca,najlepiej po frytkach albo rybach,wlej na patelnie aluminiowa,rozgrzej i kladz lapskami kawalki masy wyrwane z kupy tej wyrobionej masy i smaz tak dlugo, az bedzie czuc spalona ciecz zwana olejem.Potem wyciag suszki z tej smierdzacej cieczy,wsyp na patelnie kit z lidla zwany frytkami i smaz rowniez tak dlugo ,az ciecz bedzie dymic i smierdziec.Wybierz cedzakiem do torebki foliowej, doloz tej spalonej masy,posol i zryj - smacznego ! I co czujesz? Ooo pyszne ! takie pikantne,glebia smaku,rewelacja. Tak myslalem,czesc.

    04.12.2018 15:43
  • Kamil (gość)

    Rewolucje ,chyba brzuszne.

    02.12.2018 20:34
  • Fang Youn (gość)

    super rewolucje

    22.11.2018 19:43
  • Kucharz (gość)

    Ludzie zabierajacy sie za dania obcych krajow lacznie z ta Gesler,to albo kompletne tluki,albo ludzie bez logiki i wpieprzaja ludziom do glowy swoje pomysly, ktore nigdy nie beda przypominaly dan z krajow swiata,ani smakiem ani aromatem. Dlaczego ,no bo kazdy kraj ma zywnosc specyficzna,inny smak nabialu,ryb,warzyw,maki,chleba,pieczywa,ciast,alkoholu,win,piwa i zwyklych napojow,nawet kawa ,herbata i zwykla kranowa jest innego smaku. A te kuchenne zawody,konkursy i gadki tych "mistrzow" kuchennych i Gesler ,ktorzy pieprza kucharzom, ktorzy pichca te pierdoly , ze to danie nie smakuje jak francuskie,wloskie czy chinskie,A jak maja smakowac jak robione sa z polskich produktow? To takie kuchenne prostactwo . Pani Gesler! niech pani sprobuje zrobic z wrobla bazanta , Panie siebie chyba nie czuje ani nie slyszy.Po co pani i inni pani podobni "kucharze" pociskacie takie glupoty ? Ani to madre ani powazne,

    19.10.2018 17:07
  • Kamil (gość)

    Jak sie rozpoczynaja rewolucje magdy,to leca noze a ona ich (te noze),zatrzymuje reka. Jesli by w mojej kuchni polskiej takie projekty i receptury owa magda stosowac chciala,to lepiej, zeby rezyser tych nozy nie zatrzymal. Bo takie receptury jak ona partoli,to moja staropolska kuchnia by ja z mety wykipiala. No chyba ze jej babcia tak gotowala,zreszta ze smakami jest tak ,jak z odciskami palcow, A po drugie gowno jak obrobisz i przyprawisz tez mozna podac i powiedziec ze to przepis magdy. Wiesz jak debilne klienty poleca do knajpy na degustacje? A jeszcze do kamery powiedza,pyszne,takie pikantne,glebia smaku i takie tam,czesc ide bo mnie muli.

    18.10.2018 16:38
  • Jan (gość)

    Zgadzam sie z robem,pelnia prawdy.To ze syf w polskich knajpach to wiemy od 1990 roku ,od tych zmian z kontroli sanepidu po wolna amerykanke czyli brud,smrod i ubostwo. Zajrzyjcie do cinczykow czym was karmia to wam kudly same stana i powypadaja z wrazenia. Polak nie widzi swojej smacznej kuchni tylko wymysla jakies pierdoly z francji wloch czy pieron wie skad. Nie widzi bo nie umie,narobia breji,lub suszek na miesiecznym palonym oleju i chca miec klientow. A do tego ,kupuja te badziewia w markecie bo taniej i nic poz tym zrobic nie umieja.Wystarczy przejsc ulica to smrod z tych budek wygoni trzezwo myslacego.A na zaplecze lepiej nie zagladac.Tak jak w marketach juz myszy grasuja po ladach.Kuzwa mamy gastronomie i handel na poziomie lyzwy.A ta bladyna lazi po tych knajpach i jeszcze probuje tego zarcia.Fuj,rzygac sie chce.Jak to dobrze miec dobre produkty i umiec samemu gotowac w domu. Co ulga .Na zdrowie !!!!

    16.10.2018 13:43
  • sebus (gość)

    Bardzo podoba mi sie program prowadzony przez Pania Magdę , boli was że obnaża syf i brud w restauracjach, napewno wiekszosć z was którzy hejtuja ma taki syf i brud w swoich domach. Bardzo podobaja mi się wprowadzane przez Pania Magdę zmiany, cudnie Pani gotuje i wymysla potrawy jestem dumny z tego że jest Pani takim autorytetem pozdrawiam sebuś

    19.07.2018 20:50
  • rob (gość)

    Ten program może kiedyś był dobry. Teraz to zwykła sieczka bez pomysłu. Jeden wielki gniot który można śmiało postawić obok takich hitów jak hipnoza , iron majdan i temu podobnemu badziewiu. Swoją drogą byłem w tej jej knajpie. Nic specjalnego , bywam w lepszych.

    03.06.2018 11:50
  • Lol (gość)

    noel1952 jesteś głupi

    25.04.2018 19:05
  • zwierzyniecki (gość)

    lansowanie celebrytki gastronomicznej,na odPOwiednim POziomie!a brat lansuje się jako'celebryta'polityczny u p.Jaworowicz czy jako"obrońca"lokatorów warszawskich kamienic.....

    16.04.2018 22:31
  • minkner (gość)

    Może nie zachowuje się Pani Magda jak dama z wysokiej półki,może jestt trochę siermiężna ,ale jak w audycji coś fajnego tworzy to poprzez oczy cieknie mi ślinka w ustach.Ogólnie ją lubie

    13.04.2018 12:06
  • kacehvrh (gość)

    dfhbdrhbrhb

    23.12.2017 18:57
  • Eci Peci (gość)

    Siedzo ludziska przed pudlem i geby bezkubeczkowe rozdziawiajo. Zaczynaja sie w TVNie brzuszne rewolucje,blondyna z dosc przydluga fryz- czupryna zatrzymuje w locie kupe nozy.W domu Franka i Hanki -kolacja i .....? Hankaaa !! przynioslas te frytki od Waldka ?? To dawaj ich tutaj bo gesler leci, Franek !! ty h..... bedziesz zarl frytki bez soli bo ja tez chce na geslerke patrzec ,oj bzdziagwa jedna -mowi Franek

    12.12.2017 15:09
  • KUCHAREK (gość)

    TA PANI JEST TOTALNI NIE OGARNIĘTA , JEJ SIĘ CZEREP PRZEWRÓCIŁ TOTALNIE , ZA CO, ONA SIĘ, MA MASAKRA, RZYGAĆ SIĘ CHCE, JAK TO SIĘ OGLĄDA.

    23.11.2017 22:19
  • Bigosik (gość)

    Becia !!! nawet niewiesz, ze obok twojego domku stawiaja nowa badziewnie.Beda tam "staropolskie" mrozone - frytki typu kit, pizze typu guma, hamburgery z niewiadomo czego?,byc moze razem z buda i lancuchem,pierogi z brazowa mazia typu kupa,psie kloce typu parowki i wiele innych "wysmienitosci" tudziez "frytkow"" typu spieczone suszki w nawet nieprzypominajacej oleju, dwa miesiace palonej w garze cieczy. Smacznego!!,z tym , ze na zdrowie nie powiem,no bo niby jak??A ja wole swojski bigosik,pierozki,miesko delikatne i smakowite z piekarnika,swojski serek i jogurciki owocowe na swojskim kwasnym mleczku. Powie ktos, ze ludzie maja prawo wyboru co chca jesc,i tu sie zgadzam - MAJA

    12.11.2017 19:50
  • Vana (gość)

    Nie lubię tego programu,jest do bani.Plis nie oglądajcie śmierdzi mi na samą myśl.Usunicie to plis.Mój tato nie daje mi spać tylko rzeby to włożyć.Plis zróbcie coś plisssssss....

    29.10.2017 22:38
  • Becia. (gość)

    Bigos.... jesteś do bani...chyba tylko ten bigos umiesz robić.Obyśmy bo nie musieli próbować...

    21.10.2017 18:15
  • Becia. (gość)

    Bigps jesteś do bani...chyba tylko ten bigos umiesz robić.

    21.10.2017 18:11
  • Anna (gość)

    Moze Gessler jest beznadziejna a moze nie ale mnie zastanawia jak debil typu Bogos, ktory nie potrafi pisac, moze krytykowac kobiete, ktora niewatpliwie potrafi gotowac?

    08.10.2017 17:56
  • Bigos (gość)

    Kto niejadl prawdziwych dan z kuchni staropolskiej, to nawet na dwudniowego psiego gnata skieruje swoja bezkubeczkowa jape i jak juz go schrupie i okruchy z siebie strzepie a potem rekawem rzeczona jape wytrze to jak go bedzie pytal jakis ktosik z tv lub z nibygazetki powie : pyszne ! ,taki aromat ! glebia smaku!! Jednym slowem PAZDZIERZ . W Polsce niespotkalem jeszcze zadnego dania charakteryzujacego staropolska kuchnie za wyjatkiem mojej gdzie kroluje - kasztelanski bigos mysliwski , pierogi gospodarza i wiele innych smacznego nej

    27.09.2017 08:22

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: 4.7 Głosów: 13

Telemagazyn poleca

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×