Kuchenne rewolucje Odcinek 1 - Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa

Polska 2019

Streszczenie odcinka

Miało być pięknie. Klimatyczna restauracja, smaczne menu, pełno gości. Jednym słowem sukces. I spełnienie marzeń. I... klops! Bynajmniej nie na talerzu. Okazuje się, że oszczędności życia mogą przepaść raz na zawsze. Właścicielom restauracji potrzebna jest natychmiastowa pomoc. Wtedy pojawia się ONA. Symbol sukcesu w tej branży - Magda Gessler. Czy zdoła zaledwie przez cztery dni wyciągnąć upadający lokal z tarapatów? Po pomoc Magdy Gessler zgłosiły się restauracje z całej Polski. Nie rozumieją co poszło nie tak, i nie potrafią poradzić sobie z kryzysem. Magda przyjeżdża na 4 dni i zakasuje rękawy. Staje się na ten czas szefem restauracji. Obserwuje i analizuje sytuację i problemy. Zagląda do garnków, patrzy na ręce kucharzom, próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów, sprawdza higienę pracy. A potem przystępuje do działania. Nie toleruje sprzeciwu. Mówi wprost co jest nie w porządku. Tu nie ma miejsca na delikatne uwagi. Często jej opinie czy zachowanie budzą agresję i bunt pracowników oraz właścicieli. Ale Magda to twardy szef. Na dwa dni zamyka restaurację i wprowadza zmiany: układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. I zagania naburmuszony zespół do pracy. Czy pot i łzy opłacą się? Czwartego wieczoru następuje uroczyste, ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy image. Czy goście wyjdą z pełnymi brzuchami i zadowoleniem na twarzy? Czy zespół będzie się trzymać nowych reguł i wskazówek, które dostali? I najważniejsze - czy restauracja wyjdzie na prostą? Po dwóch tygodniach Magda wraca, by zobaczyć jakie postępy poczyniono i "kuchenne rewolucje" przyniosły wyczekiwany efekt. *** Program powstał na licencji brytyjskiego formatu "Kitchen Nightmares", którego gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Już od startu czyli 2004 roku odniósł ogromny sukces, a Ramsay stał się wielką gwiazdą. Dziś ma swoje programy zarówno w Anglii jak i USA. Emitowane są w ponad stu krajach na całym świecie, a nadawcy i producenci zaczęli szukać rodzimych "Gordonów", którzy będą ratować podupadające restauracje. Każdy z nich ma inny styl, jedni krzyczą i krytykują jak Ramsay, inni "walczą" ciepłem, uśmiechem i rozmową. Jednak zawsze przekazują bolesna prawdę odnośnie restauracji. W Polsce padło na kobietę - Magdę Gessler. Ale niech Was nie zwiedzie ta uśmiechnięta blondynka. Gdy jest w kuchni, lepiej pochowajcie noże do szuflad... *** Magda Gessler to niezwykła osobowość, autorka wielu książek kucharskich, właścicielka restauracyjnego imperium obejmującego ponad 20 restauracji i kawiarni w całej Polsce. Magda Gessler stale komponuje nowe potrawy, zwraca uwagę na najdrobniejszy szczegóły, pilnuje, by w jej lokalach był wysoki standard zarówno jedzenia, obsługi, ale także wystroju, który często sama projektuje. Jej kuchnią zachwycały się takie sławy jak Sharone Stone, Nicolas Sarkozy z żoną Carlą Bruni czy Bill Clinton. Restauracja Dziki Młyn (Warszawa) Kameralne miejsce na skraju Parku Moczydło. Zaledwie 15 minut jazdy od centrum Warszawy. Cisza, staw, sąsiedztwo drzew... Wydawałoby się, że to idealne miejsce na stworzenie restauracji, która przyciągnie zarówno parkowych spacerowiczów, jak i mieszkańców Centrum zmęczonych codziennym zgiełkiem. Tak właśnie myśleli dwaj przedsiębiorcy, którzy 5 lat temu postanowili otworzyć tu restaurację o obiecującej nazwie "Dziki Młyn". Marzenia były piękne, a potem wszystko zaczęło się sypać. Dzisiaj "Dziki Młyn" świeci pustkami i nikt nie wie, dlaczego tak się stało. Magda Gessler musi zadać pytanie: Kto jest odpowiedzialny za ten stan restauracji? Chaotyczny manager, nieśmiała szefowa kuchni, a może stale nieobecni właściciele? Najwyższa pora, by z pracowników restauracji stworzyć zgrany team i każdemu wyznaczyć jego rolę. To będzie ciężkie zadanie. No bo jak w 4 dni z restauracji, w której gości uważa się za potencjalnych złodziei, a sami pracownicy mówią, że ich kuchnia jest "jednym wielkim syfem", stworzyć miejsce przytulne i przyjazne klientom?

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Rozrywka/Reality show

Kuchenne rewolucje w telewizji

Galeria

Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa
  • Restauracja "Dziki Młyn", Warszawa

Powiązane artykuły