Kuchnia dla odważnych

Kuchnia dla odważnych, Polska

Tym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań.

  • Gatunek: Magazyn kulinarny
  • Prowadzący: Walenty Kania

Kuchnia dla odważnych w telewizji

ZwińRozwiń

Multimedia

Prowadzący

  • Walenty Kania

Opis programu

ZwińRozwiń

Tym razem Walenty w Gorcach odwiedzi swoją znajomą Gosię, na której podwórku przyrządzi swojską kurę pieczoną w ziemi. Po całym dniu skubania kury i gotowania Walenty zaprasza swoją rodzinę i przyjaciół na wycieczkę w góry. Zabierają ze sobą jedynie składniki potrzebne do przygotowania posiłku - warzywa, przyprawy, mięsa i ryby, a Walenty zaprezentuje im, jak przyrządzić posiłek metodą biwakową.

Tym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań. Najpierw w Gorcach odwiedzi swoją znajomą Gosię, na której podwórku przyrządzi swojską kurę pieczoną w ziemi. Jak uda się wielogodzinne gotowanie w wykopanym przez Walentego własnoręcznie dole w ziemi?Po całym dniu skubania kury i gotowania Walenty zaprasza swoją rodzinę i przyjaciół na wycieczkę w góry. Zabierają ze sobą jedynie składniki potrzebne do przygotowania posiłku - warzywa, przyprawy, mięsa i ryby, a Walenty zaprezentuje im, jak przyrządzić posiłek metodą biwakową. Tym razem Walenty opuszcza na chwilę swojego foodtrucka, aby cofnąć się w czasie i spróbować nietypowych metod przyrządzania dań. Najpierw w Gorcach, w malowniczej miejscowości Konina, odwiedzi swoją znajomą Gosię - właścicielkę niewielkiego gospodarstwa. Na jej podwórku przyrządzi swojską kurę pieczoną w ziemi. Ta "partyzancka" metoda gotowania była niegdyś szeroko stosowana na ziemiach polskich, dziś jednak nikt już z niej nie korzysta. Jak uda się wielogodzinne gotowanie w wykopanym przez Walentego własnoręcznie dole w ziemi? To ocenią gospodyni Gosia i jej córka. Po całym dniu skubania kury i gotowania Walenty zaprasza swoją rodzinę i przyjaciół na wycieczkę w góry. Zabierają ze sobą jedynie składniki potrzebne do przygotowania posiłku - warzywa, przyprawy, mięsa i ryby, a Walenty zaprezentuje im, jak przyrządzić posiłek metodą biwakową, gdy pod ręką nie ma niczego, co mogłoby posłużyć za ruszt. Wszystkie składniki, z minimalną ilością przypraw upieką bezpośrednio na żarzącym się drewnie z ogniska. Wierni testerzy jego wynalazków będą mieli okazję spróbować, jak smakują takie proste dania na łonie natury.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

    Ocena społeczności: - Głosów: 0

    Hity dnia

    Wszystkie hity »

    Logowanie

    Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

    ×