Kylie Kwong: Moje Chiny

Kylie Kwong: My China, Australia 2007

Kylie Kwong: Moje Chiny w telewizji

ZwińRozwiń
  • Piątek 25.02.2011 07:45 Odcinek 9

    kuchnia+

  • Czwartek 24.02.2011 07:45 Odcinek 8

    kuchnia+

  • Środa 23.02.2011 07:45 Odcinek 7

    kuchnia+

  • Wtorek 22.02.2011 07:45 Odcinek 6

    kuchnia+

  • Poniedziałek 21.02.2011 07:45 Odcinek 5

    kuchnia+

  • Piątek 18.02.2011 07:45 Odcinek 4

    kuchnia+

  • Czwartek 17.02.2011 07:45 Odcinek 3

    kuchnia+

  • Środa 16.02.2011 07:45 Odcinek 2

    kuchnia+

  • Wtorek 15.02.2011 07:45 Odcinek 1

    kuchnia+

  • Niedziela 13.02.2011 14:05 Odcinek 9

    kuchnia+

  • Sobota 12.02.2011 23:50 Odcinek 9

    kuchnia+

  • Niedziela 06.02.2011 14:05 Odcinek 8

    kuchnia+

Opis programu

ZwińRozwiń

Kylie Kwong, Australijka chińskiego pochodzenia, wybiera się do kraju przodków, aby na nowo odkryć bogactwo kontrastów. Podróż rozpoczyna w wiosce Toishan, z której pochodzi jej rodzina. Stamtąd wyrusza na kulinarną wycieczkę dookoła Chin. Po drodze przedstawia lokalne smaki i potrawy, gotuje wspólnie z Chińczykami, przyrządza znakomitości, których nie powstydziłyby się najlepsze restauracje.

Kylie Kwong, Australijka chińskiego pochodzenia, wraca do kraju przodków, aby na nowo odkryć bogactwo kontrastów w Chinach. Od gwarnych metropolii takich jak Hong Kong czy Beijing do zapomnianych malutkich wiosek, leżących w odległych rejonach Chin, Kylie rozkoszuje się regionalnymi przysmakami. Podróż rozpoczyna w wiosce Toishan, z której pochodzi jej rodzina. Stamtąd wyrusza na kulinarną wycieczkę dookoła Chin. Po drodze odkrywa lokalne smaki i potrawy, przygotowuje dania z najlepszych, świeżych składników, gotuje wspólnie z rodowitymi Chińczykami. W oryginalnym woku, w oka mgnieniu, przyrządza znakomitości, których nie powstydziłyby się najlepsze chińskie restauracje. Kylie Kwong podbiła serca widzów serią "Gotowanie z sercem", w której pokazała niepowtarzalny styl. Bazując na chińskim dziedzictwie, nie boi się też odkrywania smaków Europy, Basenu Morza Śródziemnego czy północnej Afryki. W przepisach kładzie nacisk na intensywność smaku i świeżość produktów. Tworzy zaskakujące, przepyszne dania wykorzystując składniki z Zachodu i techniki kulinarne ze Wschodu. Kylie Kwong w rodzinnej Australii osiągnęła już status gwiazdy. Sympatyczna i bezpośrednia z powodzeniem prowadzi programy telewizyjne, gromadzące przed telewizorami ogromną widownię. Jest też autorką popularnej książki kulinarnej z autorskimi przepisami.

Komentarze

Skomentuj
  • Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin.

Ocena społeczności: - Głosów: 0

Hity dnia

Wszystkie hity »

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×