Kylie Kwong: My China, Australia 2007
Piątek 25.02.2011 07:45 Odcinek 9
Czwartek 24.02.2011 07:45 Odcinek 8
Środa 23.02.2011 07:45 Odcinek 7
Wtorek 22.02.2011 07:45 Odcinek 6
Poniedziałek 21.02.2011 07:45 Odcinek 5
Piątek 18.02.2011 07:45 Odcinek 4
Czwartek 17.02.2011 07:45 Odcinek 3
Środa 16.02.2011 07:45 Odcinek 2
Wtorek 15.02.2011 07:45 Odcinek 1
Niedziela 13.02.2011 14:05 Odcinek 9
Sobota 12.02.2011 23:50 Odcinek 9
Niedziela 06.02.2011 14:05 Odcinek 8
Kylie Kwong, Australijka chińskiego pochodzenia, wybiera się do kraju przodków, aby na nowo odkryć bogactwo kontrastów. Podróż rozpoczyna w wiosce Toishan, z której pochodzi jej rodzina. Stamtąd wyrusza na kulinarną wycieczkę dookoła Chin. Po drodze przedstawia lokalne smaki i potrawy, gotuje wspólnie z Chińczykami, przyrządza znakomitości, których nie powstydziłyby się najlepsze restauracje.
Kylie Kwong, Australijka chińskiego pochodzenia, wraca do kraju przodków, aby na nowo odkryć bogactwo kontrastów w Chinach. Od gwarnych metropolii takich jak Hong Kong czy Beijing do zapomnianych malutkich wiosek, leżących w odległych rejonach Chin, Kylie rozkoszuje się regionalnymi przysmakami. Podróż rozpoczyna w wiosce Toishan, z której pochodzi jej rodzina. Stamtąd wyrusza na kulinarną wycieczkę dookoła Chin. Po drodze odkrywa lokalne smaki i potrawy, przygotowuje dania z najlepszych, świeżych składników, gotuje wspólnie z rodowitymi Chińczykami. W oryginalnym woku, w oka mgnieniu, przyrządza znakomitości, których nie powstydziłyby się najlepsze chińskie restauracje. Kylie Kwong podbiła serca widzów serią "Gotowanie z sercem", w której pokazała niepowtarzalny styl. Bazując na chińskim dziedzictwie, nie boi się też odkrywania smaków Europy, Basenu Morza Śródziemnego czy północnej Afryki. W przepisach kładzie nacisk na intensywność smaku i świeżość produktów. Tworzy zaskakujące, przepyszne dania wykorzystując składniki z Zachodu i techniki kulinarne ze Wschodu. Kylie Kwong w rodzinnej Australii osiągnęła już status gwiazdy. Sympatyczna i bezpośrednia z powodzeniem prowadzi programy telewizyjne, gromadzące przed telewizorami ogromną widownię. Jest też autorką popularnej książki kulinarnej z autorskimi przepisami.