Kylie Kwong: Moje Chiny

Kylie Kwong: My China, Australia 2007

Czas trwania:30 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Kylie Kwong: Moje Chiny w telewizji

Opis programu

Kylie Kwong, Australijka chińskiego pochodzenia, wraca do kraju przodków, aby na nowo odkryć bogactwo kontrastów w Chinach. Od gwarnych metropolii takich jak Hong Kong czy Beijing do zapomnianych malutkich wiosek, leżących w odległych rejonach Chin, Kylie rozkoszuje się regionalnymi przysmakami. Podróż rozpoczyna w wiosce Toishan, z której pochodzi jej rodzina. Stamtąd wyrusza na kulinarną wycieczkę dookoła Chin. Po drodze odkrywa lokalne smaki i potrawy, przygotowuje dania z najlepszych, świeżych składników, gotuje wspólnie z rodowitymi Chińczykami. W oryginalnym woku, w oka mgnieniu, przyrządza znakomitości, których nie powstydziłyby się najlepsze chińskie restauracje. Kylie Kwong podbiła serca widzów serią "Gotowanie z sercem", w której pokazała niepowtarzalny styl. Bazując na chińskim dziedzictwie, nie boi się też odkrywania smaków Europy, Basenu Morza Śródziemnego czy północnej Afryki. W przepisach kładzie nacisk na intensywność smaku i świeżość produktów. Tworzy zaskakujące, przepyszne dania wykorzystując składniki z Zachodu i techniki kulinarne ze Wschodu. Kylie Kwong w rodzinnej Australii osiągnęła już status gwiazdy. Sympatyczna i bezpośrednia z powodzeniem prowadzi programy telewizyjne, gromadzące przed telewizorami ogromną widownię. Jest też autorką popularnej książki kulinarnej z autorskimi przepisami.