Na tłusto i na grubo

Unti e bisunti, Włochy

Szef kuchni Gabriele Rubini "Rubio" podróżuje po Włoszech, by stanąć w szranki z lokalnymi kucharzami. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną ma wyłonić autora najlepszego tradycyjnego dania.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Na tłusto i na grubo w telewizji

Opis programu

W każdym odcinku szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, by znajdować najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzucać wyzwania miejscowym kucharzom. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branża kulinarną, będzie miało ciężkie zadanie w wyborze zwycięzców. Rubio odwiedza Katanię - miasto, które żyje jedzeniem ulicznym. Rubio skosztuje tu takich przysmaków, jak szaszłyk z koniny, czy sycylijska cipollina. Na koniec weźmie udział w pojedynku, w którym przygotuje końskie kotleciki.