Na tłusto i na grubo
Unti e bisunti, Włochy
Szef kuchni Gabriele Rubini "Rubio" podróżuje po Włoszech, by stanąć w szranki z lokalnymi kucharzami. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną ma wyłonić autora najlepszego tradycyjnego dania.
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny
Na tłusto i na grubo w telewizji
Opis programu
W każdym odcinku szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, by znajdować najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzucać wyzwania miejscowym kucharzom. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branża kulinarną, będzie miało ciężkie zadanie w wyborze zwycięzców. Rubio odwiedza Katanię - miasto, które żyje jedzeniem ulicznym. Rubio skosztuje tu takich przysmaków, jak szaszłyk z koniny, czy sycylijska cipollina. Na koniec weźmie udział w pojedynku, w którym przygotuje końskie kotleciki.