Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching

Ching's Amazing Asia, Wielka Brytania

Ching-He Huang udaje się w podróż po rodzinnej Azji. Odkrywa wspaniałe regionalne dania i tworzy własne przepisy na przepyszne potrawy.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching w telewizji

Opis programu

Ching poznaje właściciela i szefa kuchni, panią Zhang z Dai Lai Xiao Guan, lokalu serwującego tajwańskie jedzenie ze straganu w eleganckim otoczeniu. Ching uczy się przyrządzać sławny ryż z duszoną wieprzowiną oraz jajecznicę z pomidorami. Udajcie się w podróż z charyzmatyczną Ching-He Huang, by przeżyć doskonałą kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie Ching odkrywa wspaniałe regionalne dania i tworzy własne przepisy na przepyszne potrawy. Rozpoczynając swoją wyprawę w Hong Kongu, Ching poznaje tutejszych pomysłowych szefów kuchni, którzy pichcą bułeczki z pieczonym kurczakiem po syczuańsku, makaron z homarem, muszle św. Jakuba i pieczone prosię. Ching demonstruje swoje magiczne zdolności w Kowloon, gotując z miejscowym szefem kuchni złote sajgonki, bułeczki z wieprzowiną, krewetki z chilli i jagnięcinę obsmażaną w woku. Nagradzany mistrz kucharski uwzględnia słabość Ching do słodyczy, fundując jej wizytę w naleśnikarni, by zaraz potem nakarmić ją pikantną potrawą z kraba w popularnym lokalu. Podążajcie śladami Ching.