Okrasa łamie przepisy Odcinek 11 - Wołowina dojrzewająca

Polska 2024

Streszczenie odcinka

Polska jest krajem, gdzie niewiele je się wołowiny. Nikt nie wie, że to mięso wymaga dojrzewania. W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza hodowlę krów rzadkiej rasy - czerwona polska. Krowy żyją tu przez cały rok na swobodzie, bo jak twierdzi hodowca: "dobre mięso jest tylko od szczęśliwych krów". Okrasa przygotowuje z wołowiny rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy zapiekany pod ciastem francuskim.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Wołowina dojrzewająca
Wołowina dojrzewająca
Wołowina dojrzewająca
Wołowina dojrzewająca
Wołowina dojrzewająca
Wołowina dojrzewająca
Wołowina dojrzewająca
  • Wołowina dojrzewająca
  • Wołowina dojrzewająca
  • Wołowina dojrzewająca
  • Wołowina dojrzewająca
  • Wołowina dojrzewająca
  • Wołowina dojrzewająca
  • Wołowina dojrzewająca