- Odcinek 160 : Gotowanie w krainie młodości

Ryby na wiosennym grillu, Polska 2024

Multimedia

Streszczenie odcinka

W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza miejsce, gdzie jako dziecko spędzał wakacje u dziadków. Pośród sadów, pól i łąk zaprasza widzów na gotowanie inspirowane smakami i aromatami dzieciństwa. To właśnie tu mały Karol uczył się pierwszych smaków, to tu podpatrywał, jak dziadek czy babciaprzygotowywali proste dania. Ale choć potrawy były proste, z lokalnych składników takich, jak mąka, sery, grzyby, warzywa z przydomowej działki, to ich aromat i smak do dzisiaj pamięta. W pięknej scenerii łąk nadwiślańskich Karol przygotuje trzy potrawy. Pierwszą będzie tarta na kruchym cieście z grzybami, serem pleśniowym i szynką szwarcwaldzką. Druga propozycja to kotleciki z grochu z sosem kurkowym. A trzecia to pieczony w szynce jesiotr z soczewicą.

  • Czas trwania: 25 minut
  • Gatunek: Magazyn kulinarny

Logowanie

Jeżeli nie posiadasz konta, zarejestruj się.

×