Okrasa łamie przepisy Odcinek 17 - Kuchnia wielkopolska - kefir

Polska 2024

Streszczenie odcinka

Prawie każdy Polak wie, że jogurt czy kefir to smaczne i zdrowe napoje mleczne. Ale już nie każdy potrafi wykorzystać te wspaniałe produkty do przygotowania pysznych dań. Dlatego w tym programie pokażemy jak wykorzystać kefir, jogurt i maślankę, a gotować będziemy w Wielkopolsce, bo właśnie tam w drugiej połowie XIX wiekupowstały pierwsze na ziemiach polskich spółdzielnie mleczarskie. Pierwszą potrawą będzie tradycyjna postna zupa wielkopolska - polewka. Następnie Karol pokaże jak przyrządzić kurczaka marynowanego w jogurcie z aromatycznymi przyprawami, takimi jak curry, kolendra, ostra papryczka czy kardamon. Trzecią potrawą będzie zupa krem z porów podana z wędzonym twarogiem.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir
  • Kuchnia wielkopolska - kefir