Okrasa łamie przepisy Odcinek 22 - Jaja inaczej czyli sękacz
Polska 2024
Streszczenie odcinka
W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na potrawy z jaj. Można z nich przygotować najprostsze w kuchni potrawy, jak jaja na twardo czy jajecznicę. Ale można też wyczarować niezwykle wyrafinowane dzieła sztuki kulinarnej. Co niezwykłego można przygotować z prostego jajka? Karol Okrasa postanowił pokazać widzom jak produkuje się sękacza - najbardziej charakterystyczny produkt z jaj na Podlasiu. Drugą potrawą będzie pieczony na desce łosoś, podany z berneńskim sosem z żółtek i estragonu. Trzecie danie to glazurowana w krupniku wątróbka z suszonymi śliwkami, cebulą i czosnkiem. Będzie dodatkiem do sękacza.
Czas trwania:24 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny