Okrasa łamie przepisy Odcinek 3 - Wędzony twaróg
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Wbrew powszechnym wyobrażeniom polska kuchnia to nie tylko pierogi i schabowy. Mamy wielowiekową tradycję podawania ryb, szczególnie słodkowodnych, a w najdalszych zakątkach Polski wytwarza się smakowite produkty warte zaprezentowania szerokiej widowni. Cudze chwalicie, swego nie znacie! Każda audycja będzie dedykowana ściśle określonemu tematowi, regionalnej specjalności, wybierzemy się na wyprawy kulinarne do wybranych zakątków Polski. Karol Okrasa rozpocznie od przedstawienia "bohatera", który posłuży do przygotowania dwóch dań, podkreśli sposób wytworzenia, smak oraz walory zdrowotne. Przy okazji zaprezentowane zostaną region i miejscowość. Dziś Karol Okrasa opowie o wędzeniu nietypowego produktu. Wszyscy znamy wędzone ryby, wędliny czy sery, ale czy znacie wędzony twaróg? Pewnie nie, a to wspaniały rarytas i pokażę wam jak taki twaróg uwędzić.
Czas trwania:24 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny