Okrasa łamie przepisy Odcinek 61 - Wiosenne grillowanie
Polska 2024
Streszczenie odcinka
Tym razem Karol Okrasa rusza w plener na wiosenne grillowanie. Kiedy tylko przychodzi wiosna, na drzewach pojawiają się pierwsze listki, na polach pierwsze kwiaty, a w polskich ogródkach, na działkach czy polach biwakowych trwa grillowanie, zewsząd dociera zapach pieczonych na grillu przysmaków. Karol Okrasa proponuje trzy wiosenne propozycje na grilla. Pierwszym daniem będą szaszłyki z kurczaka w jogurcie z sałatkami z marchewki i cebuli. Kolejna potrawa to mielona karkówka na szpadkach z pieczonymi gruszkami i sosem miętowym, a trzecia propozycja to grillowany pstrąg marynowany w lubczyku, z sałatką z pieczonych warzyw.
Czas trwania:23 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny