Okrasa łamie przepisy Odcinek 72 - Polskie warzywa prosto z pola

Polska 2024

Streszczenie odcinka

W tym odcinku Karol Okrasa wyruszy na pola Wielkopolski i wykorzysta do gotowania świeżo zbierane polskie warzywa. Jesienią na polach trwa zbiór warzyw korzeniowych. Pietruszka, marchewka, seler, por to obowiązkowe składnikiwłoszczyzny używanej codziennie przez miliony Polaków do przygotowania zup. Warzywa te pojawiają się też w surówkach i dodatkach do dań głównych. Ale czy z samych tych warzyw można stworzyć niezwykłei atrakcyjne w smaku potrawy? Oto zadanie godne mistrza kuchni. Karol sięgnie także po dynię, która teraz właśnie dojrzewai jest gotowa do zbioru. Wyjaśni przy okazji, jaką dynię warto kupować: dużą czy niewielką. Jak zwykle Karol przygotuje smakowite potrawy. Pierwszą będą polskie warzywa korzeniowe, marchewka, seler, pietruszkai por duszone w samodzielnie przygotowanym, niezwykle aromatycznym sosie curry. Drugia propozycja to smażony halibut z duszoną dynią i sałatka z młodej cebulki.

Czas trwania:25 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Magazyn/Magazyn kulinarny

Okrasa łamie przepisy w telewizji

Galeria

Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola
  • Polskie warzywa prosto z pola